TSMC увеличава производството на 7-нм чипове

TSMC очаква 7-нанометровите чипове да формират една четвърт (25%) от приходите на компанията тази година (източник: TSMC)

Тайванският технологичен гигант TSMC планира да увеличи обема на производството на 7-нанометрови чипове през втората половина на годината, съобщи Digitimes.com, позовавайки се на главния изпълнителен директор на компанията Си Си Уей.

TSMC вдига оборотите, за да отговори на нарасналото търсене на 7-нм чипове от производителите на смартфони и автомобилна електроника, устройства за интернет на нещата и високопроизводителни изчисления (HPC).

Според скорошния финансов отчет на компанията, през първото тримесечие на 2019 г. производството на чипове по 7-нм технологичен процес е донесло на TSMC 22% от приходите, докато на 10- и 16-нм продукти се падат съответно 4% и 16%.

Най-големият контрактен чипмейкър в света очаква 7-нанометровите продукти да формират една четвърт (25%) от приходите му от продажба на полупроводникови пластини през настоящата година.

TSMC вече произвежда серийно чипове по технологичен процес N7 Plus (7-нм EUV). През първото тримесечие на 2020 г. компанията планира да започне производство на чипове по 6-нм технология, която осигурява с 18% по-голяма плътност, в сравнение със 7-нм процес.

Коментар