Потребителите на Windows 7 да си купят нов РС, казва Microsoft

Наближава краят и на Windows 7, но мнозина не се възползваха от възможността за безплатен ъпгрейд до Windows 10 при пускане на новата ОС (източник: Microsoft)

Microsoft започна да уведомява потребителите за предстоящото прекратяване на поддръжката на операционна система Windows 7. Компанията препоръчва на ползващите остарялата ОС да си купят нов компютър с Windows 10.

Срокът за поддръжка на Windows 7 изтича на 14 януари 2020 г. След тази дата Microsoft ще престане да оказва техническа помощ, а актуализациите на системата от Центъра за обновяване на Windows ще станат недостъпни, припомня MSPowerUser.

Microsoft настоятелно препоръчва на потребителите да преминат към Windows 10 преди януари 2020 г., за да могат да получават винаги необходимата помощ и техническа поддръжка, става ясно от официално изявление на компанията.

След прекратяване на поддръжката операционната система Windows 7 ще продължи да работи, но устройствата под нейно управление ще станат по-уязвими за вируси и други атаки.

Най-добрият начин за обезпечаване на сигурността в бъдеще ще стане ползването на Windows 10, казват от компанията. А Windows 10 е най-добре да се използва на нов компютър, уточнява Microsoft. Макар че актуалната ОС може да се инсталира и на стар РС, това изглежда не е препоръчително.

По данни на NetMarketShare, през февруари 2019 г. пазарният дял на Windows 10 е намалял с 0,6% спрямо януари и възлиза на 40,3%. Делът на Windows 7 в същото време се е покачил от 37,19% до 38,41%. Към края на март съотношението обаче е 43,62% към 36,52% в полза на Windows 10.

Коментари по темата: „Потребителите на Windows 7 да си купят нов РС, казва Microsoft”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ей, ще ви се пръснат жлъчките от завист, тролчета. Като се чуе МС и скачате като Павлови кученца на светната лампа. И всичко пак е с цел. – да се пренасочва вниманието от основният проблем – бедните българи и кой ги граби вече 70 години. И така ги граби, че са все на опашката по доходи в Европа. Което са вашите господари. И така грабят, че са ограбили не само настоящето на българите, а за още 3 поколения напред.

    Основната разлика е обаче, че вашите господари могат да бръкнат в джоба на хората когато си поискат и по какъвто начин си поискат – цени, заплати, данъци и пр.

    Но за това се мълчи и вниманието винаги се пренасочва.

    МС не ви кара на сила да купувате. Що си не ползвате великите Линукси и пр. свободен софтуер и да сте щастливи.

    Е що не сте щастливи ?? Пари сте спестили с кила, работите бързо ефективно, приятно с тия Линукси, драйверите се зареждат с поглед, сигурност та земята трепери …

    Некъв Пешо пък се пон_кал от напън – нямало чест. Вересии много божке. Това е търговия бре момче, не рицарски турнир.

  2. Оп са оп са...Само да те гепна

    Аз първата ми работа като си купя ново PC е да форматирам под Linux бозицата Win10 и да я сменя с моя,лична надеждна Win7 ultimate 64 bit Радка- пиратka.СЪвсем прясно, преди кажи-речи 3м.унищожих един лицензиран 10 Тrojan Pro-garbage, kойто дори идваше и на Оригинално DVD от МикроЕкспрес.От него и бозицата останаха само една в оригинална Windows лепенка/ваденка отдолу ама и нея ще и видя сметката и кой ден ще и туря шпаклата.

  3. M$

    Скоро обявиха, че богатството на Бил Гейтс отново е над 100 милиарда долара. Явно иска да ги направи 200 милиарда. Разбира се, за наша сметка.

  4. Хейтър

    Да бе, линукс за десктоп е супер. Графичната им среда е супер красива интуитивна и т.н. само трябва да преглътнете 4-5 секундният лаг.

  5. ха

    Какво се заяждате с хората. Все пак не искат толкова много. Я си представете да искаха да си купите не само нов компютър, но и нова кола, нов апартамент и яхта.

  6. Пешо

    Краварски номера. В тях няма нито съвест нито чест.

  7. Anonymous

    Маринов

    Нещо друго???

  8. Anonymous

    I use Arch btw

  9. Switched to Linux

    Ако ви е писнало М$ да се гъбарка с вас, просто изберете своя линукс:
    “https://distrowatch.com/dwres.php?resource=popularity”
    Ето ви малко коментар от професионалист, който с години е ползвал windows и защо минава на линукс:
    “https://www.youtube.com/watch?v=SakjTLUuF-w”
    Има моменти в които дори и кривата за научаване на ново нещо е за предпочитане пред такова нагло отношение от корпорация, дето явно я е грижа само как да прибира парите ви и после да ви остави да съхнете.

  10. Аман

    а мс мое ли ми седат на дедовия? а за тва плзувам само аппле! МС мизерницииии

  11. Оф, аман от тия!

    Нагъл, по-нагъл, Microsoft!

Коментар