MLS Innovation пусна смартфони с гласов асистент на български

Смартфонът MLS Range 4G разполага с 5,5-инчов екран и гласов асистент на български (източник: MLS Innovation)

Гръцката технологична компания MLS Innovation Inc. разширява своя бизнес и навлиза на пазара у нас със смарт устройства, които предлагат за първи път гласов асистент на български език, съобщиха от дистрибутора Innovo България.

MAIC (MLS Artificial Intelligence Centre) e иновативна технология, внедрена в продуктите на компанията, която позволява гласово взаимодействие през телефон или таблет на български език. Софтуерът е наличен във всички устройства на компанията, като дава възможност на потребителите да говорят на мобилните си телефони на български език, за да осъществяват обаждане или да изпращат съобщения, да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube.

Технологията MAIC е резултат от научно-изследователската и развойна дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба.

Потребителите на MAIC ще могат да осъществяват обаждания (Talk&Call), да изпращат съобщения (Talk&SMS), да търсят песни или видеоклипове в YouТube (Talk&Watch for Youtube), информация в интернет (Talk&Search) или да намерят най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, които ги интересуват и, ако е необходимо, да бъдат заведени до тях.

И всичко това е достъпно на български език. Също така, MAIC може да отваря всяко едно приложение, инсталирано в потребителското MLS устройство като камера, фенерче, Bluetooth, времето и други.

Първият Android-базиран смартфон, който компанията предлага на нашия пазар, е моделът MLS Range 4G, наличен в търговската мрежа на Теленор от началото на април.

Устройството разполага с 5,5-инчов дисплей, 13-мегапикселова задна камера, 3,2MP предна камера, 8-ядрен 1,3GHz процесор, 2GB оперативна памет и 16GB вътрешна памет с възможност за разширение до 64GB чрез micro SD карта, както и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Телефонът също така предоставя възможност за работа с 2 SIM карти едновременно с функцията SIM Dual.

Коментар