Huawei обяви близо 40% ръст на приходите

Huawei доставя оборудване на 40 глобални телеком оператора (източник: Huawei)

Бизнесът на Huawei продължава да расте с двуцифрени темпове. Китайската технологична компания обяви приходи в размер на 27 млрд. долара прец първото тримесечие, бележейки ръст от 39% на годишна база.

Маржът на нетната печалба на най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света и втори по големина доставчик на смартфони възлиза на 8%, което е малко повече в сравнение с първото тримесечие на 2018 г., сочи финансовият отчет.

Huawei продължава да поставя акцент на дейността си върху ИКТ екосистемите и смарт устройствата. 2019 е година на мащабно внедряване на 5G технологиите по света и това е безпрецедентна възможност за аналогичен ръст в бизнеса на Huawei Carrier Business Group.

До края на март тази година Huawei има подписани 40 договора с глобални телеком оператори, като е доставила повече от 70 000 5G базови станции в различни пазари, по официални данни от компанията.

Дивизията Huawei Enterprise Business Group представи през миналото тримесечие новата си стратегия „Huawei Inside“. Същото подразделение внедри и първата 5G Wi-Fi Access Point.

В периода януари-март дивизията Huawei Consumer Business Group е доставила 59 милиона смартфона по целия свят и стартира продажбите на новата серия P30 в Европа ден след световната премиера на 26 март. Брандът привлича все повече клиенти и в други бизнес сектори като лаптопи, преносими устройства и „умни домове“.

На свой ред Huawei Cloud акцентира върху създаването на т.нар. хибридни облачни услуги, които предоставят изкуствен интелект от ново поколение на бизнес клиенти. До момента над 1 млн. потребители и разработчици са избрали да работят с Huawei Cloud.

Коментар