Възраждат проекта Vine под ново име Byte

Byte ще позволи на потребителите да записват и споделят 6-секундни видеа, заснети вертикално и в режим на безкрайно повторение (източник: Dom Hofmann / Twitter)

Приложението на Дом Хофман – Vine, което бе спряно от Twitter преди около година, явно ще се завърне, макар и под ново име – Byte. Апликацията вече е в напреднала фаза на разработка, става ясно от публикации на Хофман в Twitter.

По същество това е нова социална мрежа, която акцентира върху кратките видеа – с дължина не повече от шест секунди, като по този начин потребителите могат да споделят някои най-ценни мигове от ежедневието със своята аудитория.

Докато Twitter спря оригиналния проект, други хора видяха в него златна възможност, в резултат на което се появи китайското приложение TikTok. Ето защо сега се възражда и проектът Vine под ново име.

Самото приложение Byte се намира в напреднала фаза на разработка, като вече са разпратени първите 100 покани за затворените бета-тестове. Byte ще позволи на потребителите да записват и споделят 6-секундни видеа, заснети вертикално и в режим на безкрайно повторение.

Въпреки, че конкуренцията в лицето на TikTok е сериозна, все още има пазарно пространство за реализация, защото китайското приложение е популярно главно сред тийнейджърите. Авторът на Byte Дом Хофман споделя, че е окуражен от първите отзиви на бета общността, според които приложението е доста завладяващо и то преди в него да са се появили по-креативни и забавни видеа.

Засега Дом Хофман възнамерява да продължи с бета тестовете, добавяйки и премахвайки различни свойства на приложението, за да открие какво е необходимо и какво – излишно. Настоящата бета версия включва само записи с камера, не поддържа качване и предлага също така фийд, в който потребителите могат да коментират и харесват видеа.

Все още не е налично абониране за любими профили. Работния екип, който се състои от седем души, в момента работи именно по добавянето на видео-споделянето и взаимодействието (интеракцията) с профили.

Дали светът има нужда от още едно такова приложение, след като TikTok се радва на над 500 милиона активни потребители? Ще научим скоро след като Дом Хофман пусне Byte на пазара.

Автор: Георги Кацаров, Софтуерен университет

Коментар