22-годишна българка е сред най-изявените Google експерти

22-годишната Станимира Влаева е сред най-младите експерти в програмата Google Developer Expert в световен мащаб и единствена с това звание в България (източник: Progress)

Станимира Влаева, софтуерен инженер в Progress, получи признанието Google Developer Expert. Програмата на интернет гиганта отличава опитни специалисти със задълбочени технически знания и умения за една или повече технологии на Google. Тя е създадена и се администрира от Google.

„Номинирането и избирането ми за Google Developer Expert е естествено продължение на стремежа ми да споделям знанията и опита си с глобалната ИТ индустрия. Радвам се, че ще имам още повече възможности да помагам за развитието на Angular общността в България“, каза Станимира.

22-годишната българка е признат експерт в областта на разработката на мобилни приложения. През последните две години тя е лектор на 15 глобални технологични конференции, посветени на Angular, в САЩ Холандия, Китай, Индия и др. У нас Станимира е водила лекции и семинари на DevReach, на събития на ИТ общността Dev.bg и други. Тя е сред организаторите на потребителската група на Angular в България (Angular Sofia Meetup).

През последните две години Станимира Влаева е лектор на 15 глобални технологични конференции (източник: Progress)

Като Google Developer Expert по Angular и уеб технологии, Станимира има пряк достъп до експерти от Google и възможност да участва в ексклузивни проекти за менторство и споделяне на знания. Тя ще посети глобалната конференция за разработчици Google I/O на 7-9 май 2019 г. в Маунтин Вю, Калифорния, САЩ.

В момента Станимира е единственият софтуерен специалист в България, който е Google Developer Expert. В Progress Станимира е част от екипа, разработващ NativeScript – фреймуърк с отворен код за създаване на „native“ мобилни приложения с Angular, JavaScript, TypeScript и Vue.js. Тя е фокусирана върху интеграцията на NativeScript с Angular.

Коментари по темата: „22-годишна българка е сред най-изявените Google експерти”

добавете коментар...

  1. :о)

    Със Сигурност момичето трябва да разбира доста за тази позиция.
    Що вие не станете Гугъл експерти а?
    Погледнете картата на сайта на гугъл първо и говорете. Общо на Балканите+Украйна има 10тина специалисти за толкова много хора (изключвам тюркие, там са повече).
    Значи не е толкова просто , Андрешко да станеш номиниран.

    Така че браво за успеха на момичето и й пожелавам да има и конкуренция и други да номинират Българи.

  2. Мария

    Бих повярвала като я обявят за Македонка. Няма по велика страна от Македония в световен мащаб 🙂
    В България всичко се купува и прави с връзки. Като почнем от конкурсите за красота и стигнем до раздаването на титли. Има и други много по-способни момимеча, които са в сянка и няма кой да ги промотира.

  3. Full Stack Developer

    Убава БГ мома, що се нервите и срамите няма нищо лошо, че е уеб сайтаджийка, а по-точно уеб дизайнерка.

    А това което виждаме е типична продуктово ориентира фирмена рекламна пияр кампания комбинирана с феминистка пропаганда. Обикновено в чужбина за рекламно фирмено лице слагат засукани блондинки и всичко е до медийно помпане. Много хора не само в България, а и в чужбина са медийни балони тоест известни хора с това че са просто известни – схващате рекурсията 🙂

    От всякъде медии, кино индустрия ни облъчват с пропаганда за жените, права за половете, за хората с нетрадиционна сексуална ориентация и така нататък.

    Отлично беше казано в коментарите ами нека жените и момите да работят и на техничарски позиции, а не само окупация на шефските постове.

    Мен лично би ме впечатлило да има кампания за жени в строителството там има недостиг на хора и е пълна дискриминация не може всички работници строители на сгради да са само мъже.

    В история на разлчини държави не можем да отричаме имало е неравенство между жени и мъже. Но сега това което правят медиите и разните организации – заменят едно неравенство с друго и противопоставят жени и мъже.

    Много актуална тема са Fake news, покрай тях е развита цяла индустрия от не само от фалшиви новини, а до фалшиви авторитети, фалшиви медийни звезди, пияр кампании за създаване на медийни балони. Диктуват на хората какво е популярното и как да мислят.

  4. Фофу

    ИТ спец, не си ли забелязал, че всички индивидуално успели хора в нашата държава трябва да са оплюти. Всеки който не е част от “нашите другари” и с други думи не е оплетен в свинските черва и не може да бъде дръпнат за ръкава да говори определени неща в определено време, особено по време на избори.

    Извън крилото на партията хранителка трябва да цари отчаяние.

  5. АФ

    Чудя се как все още има хора, визирам някои от коментиращите дето не знаят разликата между уеб разработчик и уеб дизайнер. Дизайнера по принцип не работи с код а с графични програми, ако пише код е бонус. Като не ги разбирате позициите не ги коментирайте, не може на всичко да се слага еднакъв етикет при положение че са съвсем различни неща.

  6. ИТ спец

    Хубаво радвам се нека има повече моми в ИТ браншна не само ръководни постове дето са ги окупирали вече жените. Нека да има и техничарки. Обаче не съм впечатлен от уеб, JavaScript, CSS, HTML. Чисто уеб дизайн, не разработчик а дизайнер. Хубаво да се хвалиме, но така пресилено по македонски 😉 Имаме добри школи за деца по математика и информатика на възраст под 18 г. Не трябва да ги пренебрегваме с разни гръмковати измислени титли от продуктови фирми и крещяти феминистки пропаганди.

  7. Някой, който е в час

    Doodle, ти си като повечето българи – завистливо човече, което понеже е некьдърно, не може да приеме успехите на друг. Ти кво толкова знаеш, което тя неможе да научи? Игри ли правиш или се занимаваш с изкуствен интелект? Балък смотан. Човек трябва да се радва на всеки който допринася за доброто име на държавата му. Ти работиш в някоя не топ фирма понеже не те бива да се пробваш при топ фирмите и затова така коментираш.

  8. Давам акъл на безмозъчни!

    Нищо особено Doodle! “Прост” софтуерен инженер. Ти на 22 си си бъркал в носа, както вероятно и сега, ама понеже си достатъчно смотън и тъп в живота си смел критик зад компа!

  9. Doodle

    Какво толкова веб физайнерка

Коментар