USB флашки не позволяват ъпдейт на Windows 10

Ако към компютъра е включена USB флашка или SD карта, може да не сработи обновяването на Windows 10 (източник: CCO Public Domain)

Microsoft ще пусне през май очаквания голям ъпдейт на операционната система Windows 10. Има обаче някои дребни проблеми, с които потребителите ще се сблъскат, според отзиви от участници в програмата за тестване, потвърдени от самата Microsoft.

Така например, Windows 10 May 2019 Update (версия 1903) не може да се инсталира, когато към компютъра е включено външно USB устройство или SD карта, съобщи Neowin. Тази особеност е потвърдена и от Microsoft в обновения документ за поддръжка.

Проблемът касае не само потребителите на компютри с операционна система Windows 10 April 2018 Update (версия 1803), но и тези с Windows 10 October 2018 Update (версия 1809). При опит за инсталиране на Windows 10 May 2019 Update на компютър с външно USB устройство или SD карта, системата издава съобщение за грешка.

Според Microsoft, причината за това е неправилно пренасочване на дискове. Ето защо разработчиците са блокирали възможността за инсталиране на ъпдейтите на Windows 10 на РС-та с включени външни USB устройства и SD карти.

След инсталиране на ъпдейта, потребителите могат да включват устройства към USB и SD портовете, уточнява Microsoft. Възможно е компанията да отстрани проблема към момента на пускане на новата версия Windows 10 May 2019 Update.

Коментари по темата: „USB флашки не позволяват ъпдейт на Windows 10”

добавете коментар...

  1. дедо

    Не ревете! Искайте си парите обратно и беж към някой от 1000-та линукси!

  2. X

    По тая логика, няма да може да се направи чиста инсталация от флашка, а само ъпдейт. Мазалото ще е тотално!

  3. Lordoff

    Абе ще изчакам да пропищи народа, преди да си активирам обновяването до Боза 1903….

  4. Anonymous

    Последната ОС на M$.

  5. windows е боза

    пак добре че не се налага да се изключват клавиатурата и мишката за да се инсталират ъпдейтите 😀

Коментар