Илон Мъск обеща Tesla без волан до две години

Tesla очаква разрешение да предложи електромобили без волан (източник: Telsa)

Интересни нови идват от производителя на електромобили Tesla. Американската компания, ръководена от Илон Мъск, първо обяви нова услуга Robotaxi, а след това разкри и плановете си да пусне в движение електромобили без волан.

В рамките на проекта Robotaxi електромобилите Tesla ще могат да работят сами като таксита, а собствениците им да печелят от това. Очаква се услугата да тръгне към края на следващата година, когато ще са готови робо-автомобилите, а законът ще разреши използването им.

Същевременно, Илон Мъск обеща, че Tesla ще започне да предлага автомобили без волан в близките две години. Той представи интериора на подобен автомобил, който не се различава особено от този на Model 3.

Всъщност, Tesla не говори за напълно нов модел, проектиран без волан. Когато регулаторите разрешат движението на такива превозни средства по пътищата, собствениците на Tesla ще могат да се обърнат към сервизите на компанията за премахване на волана.

Коментари по темата: „Илон Мъск обеща Tesla без волан до две години”

добавете коментар...

  1. ха

    За мен пък палячовщините на Мъск повече ми харесват от поредното “Apple направи нов рекорд”. Аз да не съм му бавачка на този Apple, че да ме интересува дали пръ****, дали дри****.

  2. Anonymous

    Учудвам се, колко хора все още се вързват на гейзера от глупости на този елементарен манипулатор. Всяка седмица звучно се пльоска в медийното пространство с някаква небивалица, която после тихичко минава в забвение, засенчена от новите му изпълнения. ‘Айде стига сте ни занимавали с досадните му палячовщини.

  3. Anonymous

    Очаквам Мъск да обещае скоро Тесла без гуми, без врати, без таван и без седалки – Теслата на бъдещето няма нужда от пасажери. На теслата на бъдещето затова и е дебела батерията – защото сама си върши работата.

Коментар