Нов сайт пести време при търсене на транспорт

Безплатна услуга за намиране на най-удобния обществен транспорт до почти всяка точка в страната предлага новият сайт BGrazpisanie. От потребителите се изисква единствено да въведат мястото, на което се намират, и крайната точка, до която искат да стигнат.

BGrazpisanie.com обединява поддържаните от фирмите в цялата страна маршрути от междуградския автобусен и железопътен транспорт. С помощта на вече изградената система всеки може да планира и изпълни маршрута си за определеното от него време.

Възможността за подробно търсене позволява на потребителите виртуално да обиколят България с транспорта, който ги интересува. Налична е възможност за сортиране на резултатите по дата, час на тръгване или пристигане, както и по продължителност на пътуване.

Показаните маршрути са проверени и актуални, а базата данни се обновява постоянно, подчертаха от разработчика. Тъй като в много градове на България жп гарата и автогарата са отдалечени, BGrazpisanie информира и за това с какъв градски транспорт става придвижите от едното място до другото. С няколко кликвания потребителите могат да разгледат картите на градския транспорт на най-големите български градове. Предстои и пускане на актулни автобусни разписания на градския транспорт.

Картите не претендират да са планарно точни и показващи всички градски линии за съответното населено място. Те обаче са уникална разработка, отразяваща всички актуални към момента на създаването им връзки от гари и автогари до съответните квартали, посочиха от BGrazpisanie.

Приоритет на търсачката е да показва директните връзки между отделните точки. Не са пропуснати обаче и всички възможности за достигане до желаната дестинация с различен брой прекачвания в рамките на следващите 24 часа.

Автобусните маршрути, които са сезонни, се показват само в определения в разписанието им период. За удобство, във всеки отделен резултат е отразена цената, времетраенето на пътуването и дължината на избраната отсечка.

Сайтът разполага с над 900 жп и автогари на територията на България, между които прави над 800 000 връзки. Онлайн вариант на всяка такава точка показва пристигащи и заминаващи превозни средства.

Предвидени са и готови модули за търсене на маршрут, локалните точки и климатичните параметри на времето за желаещи да ги добавят в своите продукти с цел по-добра функционалност.

Най-новата екстра на сайта е прогнозата за времето. В зависимост от търсената дестинация, освен всички възможни маршрути до съответното място, потребителите ще получат и актуалните метеорологични условия в рамките на 4 дни за града, в който им се налага да отидат. Информацията се обновява на всеки 30 минути.

Коментар