Windows ще показва известията от Android смартфона

Microsoft е на път да реализира дългоочаквана функция в своята ОС – известията от Android смартфони да се показват на Windows десктопа (източник: Microsoft Your Phone Companion)

Нова функция на Windows 10 ще улесни потребителите на Android смартфони и персонални компютри – те ще могат да виждат на екрана на РС-то известията от своите мобилни устройства.

Microsoft е на път да изпълни едно от най-желаните от потребителите обещания, свързани с проекта Your Phone. Свежа версия Windows Insider Preview идва с функция за показване на Android известията от смартфона на персоналния компютър.

Ако разреши на приложението да показва известията, потребителят ще може да научава за всяко важно съобщение или друго действие на свой приятел в социалните мрежи, без да ползва смартфона си, направо на екрана на РС-то.

Нещо повече, функцията позволява изтриване на известията – поединично или всички наведнъж – от компютъра, като така те биват премахвани и от смартфона. Не е предвидена възможност за отговор на известията, но въпреки това подобно нововъведение е полезно за приложения като Snapchat и Twitter.

Смартфонът и компютърът се синхронизират безжично – посредством Bluetooth и Wi-Fi. Новата функция вече е достъпна за участниците в програмата Windows Insiders, във версия 1803 (RS4). Тя работи със смартфони под управление на Android 7.0 Nougat или по-нова версия с инсталирано приложение Your Phone Companion, което се сваля от Google Play.

Коментар