В Катар ползват 5G услуга за над $400 на месец

VIP услуга за 5G достъп с цена $412 на месец е достъпна за домовете в Катар (източник: CCO Public Domain)

Телеком операторът Vodafone пусна в Катар нова услуга на база 5G технология в партньорство с китайския доставчик на оборудване Huawei. VIP предложението за домашни потребители струва над 400 долара на месец, съобщи Gizchina.

Услугата Vodafone GigaHome осигурява 5G покритие на целия дом с помощта на концентратор Gigabit Wi-FiHub и мрежа GigaNet, която обединява мобилни технологии 5G и оптични връзки.

Потребителите получават достъп до безплатни канали за телевизия и видео по поискване от целия свят. Услугата е достъпна не само за купувачите на нови домове – тя може да се внедри и в съществуващи жилищни помещения.

Самото инсталиране на Vodafone GigaHome е безплатно. Базовият пакет с цена 99 долара на месец включва интернет достъп 100 Mbps и едновременно свързване на 4-6 терминални устройства.

Стандартният пакет със скорост 500Mbps струва 165 долара на месец, а VIP пакетът предоставя услуга на пълна скорост 5G и поддръжка едновременно на 10 терминални устройства на цена от 412 долара на месец.

Коментари по темата: „В Катар ползват 5G услуга за над $400 на месец”

добавете коментар...

  1. Чауми

    Хуйвей си го намести в Катар.

  2. Обозревател

    Явно в Катар Хуавей няма кой да ги мръдне, въпреки че са ключов американски съюзник в региона!

Коментар