Nuvolo отвори център за технологии и иновации в София

Центърът на Nuvolo в София е част от плана на компанията за глобална експанзия (източник: Nuvolo)

Софтуерната компания Nuvolo, една от 500-те най-бързо развиващи се фирми в САЩ през 2018 г., разширява бизнеса си с откриване на Център за технологии и иновации в София и европейска централа в Лондон.

Nuvolo е американска компания, базирана в Парамус, Ню Джърси, и екип, разположен на три континента – Америка, Европа и Азия. Нейните софтуерни решения стъпват на облачната платформа ServiceNow, която става все по-търсена в проектите за дигитална трансформация на бизнеса.

Европейската експанзия на Nuvolo адресира нарастващата нужда от технологични решения за дигитално управление на сгради и съоръжения. Инвестициите в Европа отразяват стремежа на компанията за глобално присъствие, посочиха от Nuvolo.

„Ние сме уверени, че можем дa надхвърлим темповете на растеж в САЩ, тъй като модернизацията и дигиталната трансформация водят до създаване на много нови бизнес отношения на този пазар. Планираме значително разширяване за 2019 – 2020 година”, заяви Том Станфорд, главен изпълнителен директор на Nuvolo.

Центърът в София се фокусира в няколко направления: разработване и развитие на нови софтуерни продукти, технологични иновации, въвеждане на процеси и технологии за дигитално управление на сгради и съоръжения.

„Продължаваме интензивно да разширяваме екипите, като планираме бързи темпове на ръст, поради големия брой клиенти и проекти на европейския пазар. Едновременно с това сме силно фокусирани върху изграждането на култура, в която енергията на „стартъп“ духа да се съчетае с високото нивото на знания и компетенции, които очакват клиентите от „ентърпрайз“ сегмента в Европа“, сподели Ангелина Джаджева, HR мениджър в Nuvolo.

Центърът за технологии и иновации в София ще даде възможност на специалистите да участват в най-новите разработки за автоматизация на бизнес процеси и клауд-базирани решения, подчертаха от компанията.

Коментар