Microsoft добавя режим „инкогнито” в браузъра Edge

Chromiun-базираният браузър Edge се сдоби с инкогнито режим за сърфиране в уеб (източник: CCO Public Domain)

Microsoft продължава да усъвършенства своя нов браузър Edge, базиран на Chromium. Поредна тестова версия, достъпна в канала за обновявания Canary, включва режим инкогнито при сърфиране в уеб, какъвто имат и други браузъри, съобщи MSPoweruser.

При отваряне на уеб страници в инконито режим, Edge няма да съхранява историята на сърфиране, „кукитата” и данните за сайтовете, нито пък ще помни информацията при попълване на форми – пароли, имейл адреси и т.н.

Но все пак Edge ще поддържа списък с изтеглените файлове и „любимите” уеб ресурси, което е нормална практика и при останалите браузъри, поради което истинските параноици не използват инкогнито режимите за маскиране.

По-рано в Edge се появиха и други нововъведения – режим за четене, вграден преводач и възможност за синхронизация с мобилната версия на браузъра. Но някои услуги на Google все още не поддържат новия браузър на Microsoft. Очаква се след тестовия период тези ограничения да отпаднат.

Microsoft не е съобщила кога ще пусне завършена версия на Chromium-базирания Edge браузър, но се предполага, че това ще стане до края на текущата година. Не е изключено новият Edge да излезе заедно с есенния ъпдейт на Windows 10 или най-късно през пролетта на 2020 г.

Като се има предвид наличието на автономен инсталатор, възможно е браузърът да се появи и като самостоятелно приложение. Във всички случаи новият Edge се очаква с интерес, тъй като две конкуренти компании като Microsoft и Google обединиха усилия в създаване на общ продукт.

Коментари по темата: „Microsoft добавя режим „инкогнито” в браузъра Edge”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Изцепихте се с “истинските параноици не използват инкогнито режимите за маскиране”. Инкогнито режимите не маскират нищо. Просто не записват история и кеш и имат защита на интернет активността от следене от страна на сайтовете.

Коментар