Биткойн щурмува бариерата от $6000

В някои търгове вчера стойността на един биткойн достигна $6012 (източник: CCO Public Domain)

Курсът на биткойн се покачи значително вчера и дори за кратък период криптовалутата преодоля психологически важната граница от 6000 долара. Това се случва за първи път от ноември миналата година и затвърждава тенденцията на ръст от началото на 2019 г.

В някои търгове стойността на един биткойн достигна вчера $6012, което означаваше 4,5% дневен ръст и 60% от началото на годината. По-късно обаче курсът падна, а към момента биткойн се колебае около $5805.

Едновременно с курса на биткойн расте и търсенето на най-популярната криптовалута. Броят на купувачите превишава броя на продавачите, което дава положителен импулс на целия пазар.

Анализаторите дават позитивни прогнози за биткойн пазара. Think Markets UK очаква в близка перспектива криптовалутата да покори $8000, а дори и $10 000.

Страстите около най-популярната криптовалута не стихват. Вчера в интервю за CNBC носителят на Нобелова награда по икономика от 2001 г. Джоузеф Стиглиц настоя за забрана на криптовалутите. Според него, анонимната същност на виртуалние пари нарушава закона.

През юли миналата година Стиглиц прогнозира, че в рамките на десет години биткойн ще поевтинее до $100. От началото на годината обаче криптовалутите поскъпват, като капитализацията на пазара се покачи от $61 млрд. до $186 млрд.

Коментари по темата: „Биткойн щурмува бариерата от $6000”

добавете коментар...

  1. .

    Всички тези поскъпвания и поевтинявания са изцяло в резултат на манипулации на пазара.

    Има късметлии, които направиха пари, но повечето губят яко.

  2. Йордан

    Купувайте биткойни, купувайте процесори и видеокарти и копайте! Сега е моментът да станете милионери!

Коментар