Смартфон потребителите готови да плащат повече за 5G

Две трети от анкетираните потребители на смартфони са склонни да платят по-големи абонаментни такси за допълнителните възможности на 5G услугите (източник: CCO Public Domain)

Притежателите на смартфони са готови да плащат повече, за да ползват услугите на мрежите от пето поколение (5G), установи глобално проучване на шведската компания Ericsson ConsumerLab, проведено в 22 държави.

Като цяло, две трети от анкетираните са склонни да платят по-големи абонаментни такси за допълнителните възможности на 5G услугите, които се очаква да станат популярни в следващите две-три години.

Някои потребители са заявили готовност да платят с 32% повече за 5G услуги, в сравнение с 4G. Но средно, притежателите на смартфони са склонни да доплатят с 20% за 5G с очакване да получт по-широк спектър от услуги.

Първите комерсиални 5G мрежи вече работят в САЩ и Южна Корея, като се очаква през настоящата и следващите години новата технология да навлиза бързо, наред с устройства, които я поддържат.

На този фон телеком операторите си задават въпроса готови ли са клиентите да компенсират техните инвестиции в мрежи от пето поколение. Проучването на Ericsson би трябвало да ги окуражи по-бързо да предложат новите услуги.

Коментар