Kaspersky Rescue Disk – зарежда в сигурна среда

Kaspersky Rescue Disk позволява сигурно зареждане на системата и премахване на вирусите

Софтуерният инструмент Kaspersky Rescue Disk се явява решение за премахване на вируси в критични ситуации, когато останалите антивирусни програми не успяват да открият и изчистят системата.

С помощта на тази програма можете да създадете спасителен диск с цел зареждане и сигурно премахване на вирусите от компютъра – в безопасната среда на Kaspersky. Ако притежавате Kaspersky Antivirus или Kaspersky Internet Security, тогава Kaspersky Rescue Disk може да се запише директно от тези програми, а в противен случай – на CD/DVD чрез друго приложение. Освен това можете да запишете диска на зареждаща USB флашка и да го пуснете от нея.

За да ползвате Kaspersky Rescue Disk, първо настройвате компютъра да зареди от CD/DVD/USB устройство, след това поставяте диска или флашката и рестартирате системата. След кратък процес на зареждане, на екрана се показва интерфейса на приложението.

Избирате обектите, които Kaspersky трябва да провери – сектори за зареждане, скрити стартиращи обекти или локални твърди дискове – и натискате бутона за сканиране. Като резултат, Kaspersky Rescue Disk генерира отчет за всички злонамерени обекти в системата от рода на вируси и троянци, а също така адуер и друг подобен софтуер. Инфектираните файлове се поставят в карантина, обезвреждат или премахват.

В менюто за настройки са достъпни опции за конфигуриране на текущо ниво на сигурност, типове файлове, оптимизация на сканирането (например, прескачане на файлове, сканирани по-продължително от определен брой секунди), архивиране на сканирането, инсталационни пакети и др.

Kaspersky Rescue Disk се обновява регулярно, а потребителите могат да задават нотификации при откриване на малуер или модификации в системата, остарели бази данни, провалени задачи и други нередности.

Даунлоуд: Kaspersky Rescue Disk

Коментар