Wi-Fi услуга на Виваком свързва гласово и извън роуминг

Клиентите на Виваком могат да провеждат и получават гласови повиквания със своя смартфон през Wi-Fi мрежи, докато пътуват в ЕС (източник: CCO Public Domain)

Услуга на Виваком позволява на клиентите на телекома да се свързват с близките си хора, когато пътуват в ЕС, дори когато се намират извън покритие на мобилната мрежа на оператора в роуминг.

Потребителите вече могат да провеждат и получават гласови повиквания със своя смартфон през Wi-Fi мрежи, докато пътуват в страните от Европейския съюз, съобщиха от Виваком.

Услугата WiFi Voice е безплатна за клиентите на телекома. Включените минути в тарифния план са валидни и за обажданията с WiFi Voice. За удобство на потребителите, разговорите, проведени през WiFi Voice, се обозначават отделно в детайлизираната справка на месечната фактура.

Желаещите да се възползват услугата, трябва само да я активират с изпращане на SMS с текст „START WiFi” на номер 1701, уточниха от Виваком.

Потребителите, които искат да използват WiFi Voice, трябва да имат активна 4G Voice услуга и съвместимо устройство. Към момента услугата е съвместима с четири модела на Huawei – Р30, P30 Prо, Mate 20 и Mate 20 Pro.

Виваком ще продължи да разширява портфолиото с модели, предлагащи услугата, увериха от телеком оператора.

Коментари по темата: „Wi-Fi услуга на Виваком свързва гласово и извън роуминг”

добавете коментар...

  1. :о)

    и миналата новина не можах да разбера…за какъв хуй е това като от много години
    има Skype и Viber…тях ли ще конкурират ахахаха 😀

Коментар