NetApp избра дистрибутор за региона

NetApp засилва ролята на дистрибуторите и партньорите в региона на Европа, Близкия изток и Африка (източник: NetApp)

Базираната в Прага компания ALEF Distribution, част от ALEF Group, става ексклузивен дистрибутор на NetApp – платформа за обработка на данни в хибриден облак – за Централна и Източна Европа и Адриатика, считано от началото на май.

Изборът на ALEF Distribution е част от стратегията на NetApp за засилване на ролята на дистрибуторите и партньорите на компанията в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). В резултат на партньорството, клиентите на NetApp в Централна и Източна Европа ще получат достъп до решения за хибридни облаци и обслужване, които отчитат специфичните местни изисквания.

Ексклузивното сътрудничество на двете компании се разраства от Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Румъния към Средиземноморския регион, по-точно в България, Гърция, Кипър и Малта.

„Избрахме ALEF Distribution заради успешното ни досегашно сътрудничество, техния опит в бранша, както и на този пазар”, коментира партньорството Кристиян Кер, вицепрезидент на NetApp за EMEA, като подчерта, че то е жизненоважно за стратегията на компанията в Централна и Източна Европа.

Партньорството с NetApp ще помогне на ALEF Group да предложи цялостни услуги за анализ, дизайн и внедряване на професионални комплексни решения в Централна и Източна Европа, посочи от своя страна Милан Зинек, изпълнителен директор на ALEF Group – компания с приходи от 246 млн. евро за финансовата 2019 г.

Регионален търговски директор на компанията е Любомир Злачки, според когото, за ALEF Group е важно да бъде „силен дистрибутор, който носи добавена стойност”. „Вярваме, че с нашите познания за региона и технологията ще помогнем на NetApp да расте в Централна и Източна Европа”, каза Злачки.

Коментар