Българи представят иновации на ProgressNEXT в САЩ

ProgressNEXT се провежда от 6 до 9 май в Орландо, Флорида, с участието и на български специалисти (източник: Loren Jarrett / Progress / Twitter)

Специалисти от българския офис на Progress представят тази седмица иновативни разработки и добри практики за създаване на приложения и дигитални преживявания на глобалната конференция ProgressNEXT. Най-голямото събитие на Progress за клиенти и партньори се провежда от 6 до 9 май в Орландо, щата Флорида, САЩ.

„Екипът ни в София създава голяма част от ключовите технологии на Progress и има стратегическа роля в развитието на продуктовото портфолио на компанията в глобален мащаб”, каза Лилия Месечкова, старши директор „Софтуерно инженерство” в Progress, като подчерта, че и тази година българският офис има силно присъствие на ProgressNEXT.

Общо 14 софтуерни, продуктови и маркетинг специалисти от българския офис са лектори на ProgressNEXT редом до глобални технологични експерти и иноватори. Сред тях са Лилия Месечкова, Георги Атанасов, директор „Софтуерно инженерство”, Йордан Илчев, Светозар Тосков и Илиян Илиев – старши мениджъри „Софтуерно инженерство”.

В сесиите си те представят иновативни проекти, технически демонстрации и нови функционалности в продуктите, разработвани в България, вкл. платформата за дигитални преживявания Progress Sitefinity, платформата за високопродуктивна разработка на приложения Progress Kinvey, инструментите за разработчици Progress Telerik и Progress Kendo UI – фреймуърк с отворен код за създаване на „нейтив” iOS и Android мобилни приложения.

Георги Атанасов и Деян Йосифов от неговия екип демонстрират нова технология на Progress за стереоскопична 3D визуализация на данни във виртуална реалност. Базирана на характеристиките на човешката зрителна система, тя позволява пресъздаване на реалистично усещане за дълбочина. Това се случва чрез показване на две леко различни изображения на лявото и дясното око съответно. Технологията отключва множество възможности за визуализация на „големи и широки” данни и може да разреши редица бизнес предизвикателства.

Специален лектор на ProgressNEXT тази година е Меган Смит – третият главен технически директор на САЩ (от 2014 г. до 2017 г.) и главен изпълнителен директор на shift7. Тя представя опита си в американското правителство и подхода към технологиите, който нейният екип използва, за да въведе фундаментални промени.

Коментар