DearMob – бекъп на iPhone, лесно и без iTunes

DearMob iPhone Manager отговаря на потребностите от лесно и сигурно управление на iOS файловете

iPhone е най-популярният смартфон в света. Потребителите на епълския флагман имат отлични възможности за създаване и ползване на развлекателно съдържание, вкл. снимки, видео и музика, както и на огромно разнообразие от приложения. Налице са обаче и някои неудобства в работата с медийните файлове и приложенията, поради ограничения във фирмения софтуер iTunes – колкото и добър и усъвършенстван да е той.

Така например, с iTunes няма да можете да инсталирате приложения, достъпни извън App Store, без т.нар. джейлбрейк. Освен това не бихте могли да експортирате електронни книги от iPhone/iPad към Mac/PC, а само да ги импортирате с помощта на iTunes. Проблеми при бекъпа създава и iTunes DRM защитата на медийните файлове.

Потребителите на iPhone вероятно са затруднени и при прехвърляне на контактите от стар на нов Apple смартфон, тъй като добавяните нови контакти не се записват в сим картата. Известни са също ограниченията на iTunes/iCloud в сторидж пространството за бекъп на файлове и данни.

И най-вече, за да се чувстват по-комфортно със своите устройства и съдържанието в тях, потребителите на iPhone/iPad се нуждаят от лесна за използване и гъвкава алтернатива на iTunes при често срещаните операции за бекъп (резервно съхранение) и прехвърляне на файлове – видео, музика, снимки и др. – между мобилното iOS устройство и компютри, било то Mac или Windows PC.

Алтернативата на iTunes

И тук на помощ идва DearMob iPhone Manager – софтуер, който отговаря на нуждата от лесно и сигурно управление на iOS файловете, като същевременно предлага и редица допълнителни възможности за потребителите на iPhone/iPad. С тази програма ще можете по най-удобния начин да правите бекъп и да прехвърляте файлове между iPhone/iPad и компютри Mac или PC, без да ползвате iTunes и съответно да избегнете неговите ограничения.

DearMob iPhon Manager предлага опростен бекъп на снимки, видео, музика и файлове плюс редица допълнителни възможности

Програмата предлага гъвкави възможности за управление, бекъп и трансфер на видео, музика, снимки и други файлове с висока скорост. Така например, тя поддържа импорт и експорт на снимки от и към компютри, като 100 снимки с 4К резолюция могат да се трансферират само за 8 секунди между iPhone/iPad и компютъра, при запазване на оригиналното качество. Нещо повече, ще можете да преглеждате снимките в HEIC формат на компютър, както и да ги конвертирате и експортирате в JPG формат.

DearMob iPhone Manager е изключително полезен инструмент и при боравенето с видео. Програмата позволява трансфер на видео към iPhone/iPad за гледане офлайн по всяко време и поддържа една уникална възможност – трансфер и конвертиране на 8К видео! Предвидена е и функция за автоматично завъртане на видеото на 90% за пълноекранно преживяване на смартфона или таблета. iOS мениджърът компресира големите видеа с до 50%, разпознава видео кодеците и конвертира неподдържаните от iPhone формати.

Тази програма е и музикален мениджър – един инструмент за всички нужди. Тя поддържа двупосочна синхронизация между смартфона и компютъра при много висока скорост, като импортира и не-iTunes песни в iPhone/iPad. В допълнение, софтуерът позволява редактиране, експортиране, добавяне и изтриване на плейлисти, създаване и трансфер на рингтонове за iPhone. Програмата също така конвертира автоматично недружелюбните към Apple формати като OGG, FLAC, WMA, WAV и други в безпроблемните MP3/AAC.

DearMob iPhone Manager ще ви позволи да направите пълен бекъп с един клик на данните от iPhone/iPad на Mac или Windows компютри и съответно да ги възстановите също толкова лесно. Това е особено полезна опция, когато заменяте старото си i-устройство с ново и се налага да прехвърлите данните към него, както и в случаи, че загубите смартфона си, или пък той се повреди.

Програмата криптира надеждно бекъп данните с алгоритми AES 256 бита, RSA 1024 бита, PBKDF2 и Argon2, като добавя допълнителен слой за сигурност с парола – данните ще могат да се декриптират само при въвеждане на коректната парола. Ценно предимство на програмата е способността й за бекъп и възстановяване на избрани файлове, без да се изтриват оригиналните данни.

DearMob iPhone Manager включва и редица други полезни възможности. Такива, например, са функциите за бекъп и трансфер на контакти, електронни книги, текстови съобщения и управление на календара, инсталиране на приложения извън App Store без необходимост от джейлбрейк. Интересна е също възможността за използване на iPhone като USB флаш диск за съхранение и споделяне на всевъзможна информация.

Не на последно място този софтуер преодолява iTunes DRM защитата – достатъчно е да натиснете бутона „Decode”, за да свалите DRM ограничението и безпроблемно да запишете медийния файл от iPhone/iPad на компютър.

Как да направим лесно бекъп на iPhone

Независимо дали искате да поддържате работата на стария си iPhone или да преминете към ново i-устройство, бекъпът на данните е силно препоръчително действие. А това може да стане лесно и сигурно с DearMob iPhone Manager без iTunes – по-удобно, по-гъвкаво и безпроблемно. Ето процедурата за бекъп на файловете от iPhone/iPad на Windows компютър в няколко стъпки:

За да ползвате възможностите на програмата, свържете iPhone към компютъра с USB кабел

Най-напред, разбира се, трябва да си свалите програмата – безплатно от сайта на разработчика – и да я инсталирате на компютъра си, което няма да ви отнеме повече от две-три минути.

Пълен бекъп на iPhone данните на компютър:

Стъпка 1: Свържете iPhone към компютъра с USB кабел.

Стъпка 2: Натиснете „Trust This Computer” от екрана на iPhone.

Стъпка 3: Пуснете DearMob iPhone Manager и натиснете „Backup”.

Стъпка 4: Кликнете на „Backup Now” и ще получите пълния iPhone бекъп файл.

С няколко клика можете да копирате снимките от iPhone на компютър

Бекъп на iPhone снимките на компютър

Стъпка 1: Пуснете DearMob iPhone Manager и кликнете на „Photo Transfer” в главния интерфейс.

Стъпка 2: Изберете снимките, които искате да копирате на компютъра.

Стъпка 3: Натиснете бутона „Export”, за да направите бекъп на избраните iPhone снимки, без да ползвате iTunes.

Бекъп на iPhone музика на компютър

Стъпка 1: Пуснете DearMob iPhone Manager и кликнете на „Music Manager” в главния интерфейс.

Стъпка 2: Изберете песните/плейлистите за копиране на компютъра.

Стъпка 3: Кликнете на бутона „Export”, за да копирате iPhone песните, без да ползвате iTunes.

DearMob iPhone Manager позволява и лесно копиране на песни от iPhone на компютър

Разбира се, по същия лесен начин можете да възстановите обратно файловете от компютъра на iPhone или iPad – с няколко клика, както и да направите бекъп и възстановяване на други типове файлове и данни, вкл. видео, съобщения, контакти и т.н.

Безплатно сваляне

Можете да се възползвате от предимствата на програмата DearMob iPhone Manager безплатно. Актуалната версия 3.4 е достъпна за сваляне свободно с ограничен лиценз и всички характеристики, които са налични и в платената версия. Това е добра възможност да се убедите в качествата на програмата и лекотата на използване, а на следващ етап да си купите DearMob iPhone Manager – платената версия поддържа неограничен брой файлове, премахва DRM ограниченията и осигурява безплатни ъпгрейди до всички бъдещи нови версии на продукта и доживотна техническа поддръжка.

Коментари по темата: „DearMob – бекъп на iPhone, лесно и без iTunes”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Сваляш безплатно, тестваш и ако ти хареса си го купуваш

  2. Anonymous

    Каква е уловката? От какво печелят?

Коментар