Екипът на Centroida става част от ScaleFocus

Присъединявайки се към ScaleFocus, екипът на Centroida ще може да приложи в много по-голям мащаб своя опит в блокчейн, изкуствения интелект, машинното обучение и облачните технологии (източник: ScaleFocus)

Екипът на българския стартъп „Центроида“ (Centroida), специализиран в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение, се присъединява към ScaleFocus – компания за технологични услуги, софтуерно инженерство и дигитална трансформация.

Изкуственият интелект и машинното обучение са важни направления за ScaleFocus през 2019 г. Компанията очаква огромен ръст в тези две сфери в близките 2-3 години, а опитът на Centroida ще й помогне да реализира целите си.

ScaleFocus ще приложи на практика уменията на Centroida в областта на лицевото разпознаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни, коментира сделката Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

„Вече имаме множество проекти за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и вярваме, че от тази наша експертиза ще има огромни ползи“, сподели Ангел Келчев, изпълнителен директор на Centroida, възпитаник на Станфорд и Харвард.

Присъединявайки се към ScaleFocus, екипът на стартъпа ще може да приложи в много по-голям мащаб своя опит в блокчейн, изкуствения интелект, машинното обучение и облачните технологии.

„ScaleFocus вече е партньор на едни от най-добрите доставчици на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Google, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Именно в тези проекти нашите специалисти по облачни технологии ще имат най-голям принос“, поясниха Гаврил Тонев и Теодор Савов, съучредители на Centroida.

В края на миналата година ScaleFocus придоби българската компания Upnetix, която е една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. След успешната интеграция на Upnetix, ScaleFocus продължaва да търси възможности за консолидация в софтуерния сектор.

Centroida е български стартъп, създаден през 2016 г. от трима възпитаници на Американския университет в Благоевград. Печели отличието „Технологичен стартъп на годината“ от Global Tech Summit през 2018 г.

Екипът от 30 специалисти работи в сферата на блокчейн решенията. Компанията предлага както публични (Ethereum), така и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии и услуги в цял свят.

Centroida е известна също с проектите си в сферата на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).

Коментар