ТУ-София събира технологични ентусиасти в „Дни на роботиката“

Технологични ентусиасти ще покажат в ТУ-София своите проекти в сферата на роботите и новите технологии (източник: ТУ-София)

Студентски клуб „Роботика“ към Технически университет – София организира на 10 и 11 май „Дни на роботиката“. Събитието цели да събере технологичните ентусиасти на едно място, за да покажат над какво работят, да представят възможностите за развитие на проектите си, както и да споделят своя опит.

През първия ден – презентационен – инженери от компании и университети ще говорят на теми, свързани с роботиката и новите технологии, като изкуствен интелект и квантови компютри. Лекциите започват в 10.00 ч. във втори учебен блок, зала 2140.

На втория ден в учебен блок 12 на университета ще се провеждат състезания и демонстрации на технологии, както и най-различни работилници. Състезанията включват няколко дисциплини като „Следене на линия“, „Ориентиране в лабиринт“ ,„Сумо“ и „Робо футбол“.

Предвидени са и няколко обучения като част от програмата на „Дни на роботиката“ – работилници за 3D принтиране, запояване, управление на дронове и програмиране на робо ръка, съобщиха още от университета.

Коментар