Виваком обяви нов директор за технологичното развитие

Владислав Димитров ще отговаря за цялостното технологичното развитие на Виваком (източник: Виваком)

Дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“, част от Главна техническа дирекция във Виваком, е с нов директор от този месец.  Позицията заема Владислав Димитров – специалист с над 15-годишен опит в телекомуникациите.

През 2007 г. Димитров става част от компанията като старши инженер „Оптимизация и планиране на мобилната мрежа“ и през годините преминава през различни длъжности като регионален мениджър и проектен ръководител.

Той е работил по ключови за компанията инициативи, вкл. трансформация на мобилната мрежа и стандартизиране на вътрешните процеси спрямо международни практики като ITIL и PMP. През последните години заема длъжност старши мениджър „Изграждане на мрежи“.

Владислав Димитров е магистър, специалност Телекомуникации от Технически университет – София. Като директор „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“, той ще отговаря за цялостното технологичното развитие на Виваком.

Основен фокус в момента са развитието на мобилния и фиксиран широколентов достъп до интернет и интерактивна телевизия, както и подготовката за въвеждането на новите комуникационни технологии – 5G, IoT и други, които ще са двигател за развитието на индустрията в следващите години.

Коментари по темата: „Виваком обяви нов директор за технологичното развитие”

добавете коментар...

  1. Здравко Янков

    Имам запитване към господин Димитров,
    Тъй като от обясненията които ми бяха дадени от служителите на ВИВАКОМ, изграждането на интернет мрежата е със преоритет за големите общности(бокове и учреждения) а ние във кварталите от къщи как ще се включим към оптична телевизия. Това е от значение защото със тези рутерчета не се постига качеството на интернета. Споделям го защото го изпитах вече. Не се получава.

Коментар