NetIX обяви мащабно разширение на мрежата си

Разширяването на мрежата е от първостепенна важност за NetIX, заяви основателят на компанията Невен Дилков (източник: NetIX)

Платформата за обмен на данни NetIX Communications обяви мащабно разширяване на съществуващата си мрежа на пет континента. Така NetIX се превръща в глобална платформа за обмяна на трафик, съобщиха от компанията.

До момента NetIX имаше точки на присъствие в 25 центрове за данни в Европа и един в САЩ, но с разширението вече покрива 35 страни и свързва 3700 мрежи в 151 точки (65 града), като осигурява най-ниското възможно времезакъснение и най-кратък път до 85% от активните автономни платформи за обмяна на трафик в света.

Членовете на NetIX са свързани с водещите клауд/CDN платформи и над 30 IXP в Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия, уточниха от компанията.

Някои от новите места, в които вече е представена NetIX, са: Ашбърн, Атланта, Денвър, Чикаго и Ню Йорк в САЩ, Сао Пауло и Лима в Северна Америка, Санкт Петербург в Русия, Пекин, Дубай, Хонг Конг, Сингапур, Токио, Мумбай, Джакарта в Азия, Йоханесбург в Африка и др.

„NetIX е замислена като глобална мрежа още когато я създавахме. Работихме усилено, за да постигнем това ниво на технологична функционалност и вече сме глобални. Разширяването на мрежата е от първостепенна важност за нас”, коментира Невен Дилков, основател на NetIX Communnications.

Покритието на мрежата е постигнато чрез споразумения за глобално партньорство, като мрежите на NetIX и на нейните партньори ще бъдат интегрирани чрез SDN технология, което ще им позволи да работят като единна хомогенна мрежа от край до край. Занапред клиентите на NetIX ще могат да получават услуги във всички местоположения, отбелязани на картата на NetIX.

Коментари по темата: „NetIX обяви мащабно разширение на мрежата си”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Облак – Важно е кои държи оптичният кабел и таксува за трафик !

Коментар