YouTube Music зарадва феновете у нас

В YouTube Music феновете могат да слушат, да търсят музика и да гледат видео клипове (източник: YouTube Music)

Стрийминг услугата YouTube Music от днес е достъпна и за потребителите в България в два варианта: безплатна версия, подкрепяна от реклами, и платена Premium версия с месечен абонамент, съобщиха от Google.

Докато порталът YouTube е предназначен за гледане на музикални и видео клипове – което означава, че феновете трябва непрекъснато да превключват между различни музикални приложения и YouTube – стрийминг услугата YouTube Music съчетава на едно място цялото съдържание и всички начини за персонализирано музикално изживяване – потребителите могат да слушат, да търсят музика и да гледат видео клипове.

В сравнение с безплатната версия (YouTube Music), премиум версията YouTube Music Premium дава възможност за слушане на музика във фонов режим, за изтегляне на музика и гледане без реклами. Музикалните фенове у нас могат да се възползват от един месец безплатен достъп, а след изтичане на този период услугата струва 8,99 лв. на месец.

YouTube Music съчетава на едно място цялото съдържание и всички начини за музикално изживяване (източник: YouTube Music)

Google изтъква шест предимства на YouTube Music:

1. Музиката на едно място: не само музикалните клипове, но и официалните албуми, сингълите, ремиксите, концертите, както и бутиковата музика от YouTube.

2. Персонализирани предложения. Началният екран се адаптира динамично, за да ви препоръча най-доброто, като се съобрази с това, което сте слушали преди, къде се намирате в момента и какво правите.

3. Хиляди плейлисти от всеки жанр, за всяко настроение и за всяка дейност. Това означава, че без значение каква музика харесвате, къде се намирате, какво правите или в какво настроение сте, лесно можете да намерите точния плейлист за този момент.

4. Интелигентно търсене – YouTube Music ще намери песента, дори и да не си спомняте как се казва. Можете също да търсите по части от текстове на песни, дори и ако ги въведете сгрешени. Потърсете дори елементи, които си спомняте от видеото, например „рап флейта“ и ще намерите това, което търсите.

5. Най-актуалните музикални клипове. YouTube Music има секция „Актуална музика“ с най-новите музикални заглавия от последните няколко дни.

6. Нямате интернет? Никакъв проблем. Предплатеният YouTube Music Premium, наред с липсата на реклами, ви дава възможност да изтегляте любимата си музика, за да я слушате офлайн. Освен това можете да слушате музика във фонов режим – музиката продължава да звучи, докато използвате други приложения или при заключен екран. В случай че забравите, Offline Mixtape автоматично изтегля песните, които харесвате.

Даунлоуд: YouTube Music за Android; YouTube за iOS

Абонатите на Google Play Music автоматично ще получат достъп до YouTube Music Premium. Google Play Music не се променя – потребителите запазват достъп до цялата си закупена и качена музика, както и до избраните си плейлисти.

Освен до YouTube Music, от днес българските потребители имат достъп и до YouTube Premium – премиум версия на цялата YouTube платформа. Абонатите на тази услуга ще се възползват от предимствата на Music Premium, както и от липсата на реклами, възможност за фонов режим и изтегляния, но за всички видеа в YouTube.

YouTube Premium включва и достъп до съдържанието на YouTube Originals – филми, шоу-програми и цели сериали като Cobra Kai, Origin, Wayne, Weird City и др. YouTube Premium е безплатен за период от един месец, срещу 10.99 лв. на месец след това или 16,99 лв. на месец със „Семеен план“.

Коментар