MLS Range 5.5 – „златната среда“ в света на смартфоните

Дизайнът на MLS Range 5.5 не отстъпва на висококласните модели, а металната рамка добавя якост и стил (снимки: Мария Малцева / TehcNews.bg)

Струва си да се забележи тази нова марка на пазара за смартфони у нас: MLS. Моделът Range 5.5 може да се нарече „златната среда“ в света смартфоните, съчетавайки хубав дизайн, добро ниво на сигурност и всички нужни функционалности – без да се изпада в крайност.

MLS Rang 5.5 е добър избор за разумния и умерен потребител, който обича да снима, но не се вманиачава, държи на неприкосновеността си, без да е параноичен, и очаква технологиите да случат на него, а не да им робува.

Гласов асистент

Най-забележителното в MLS Rang 5.5 е неговият гласов асистент MAIC. Той работи с български език, което си е рядкост за нашия пазар. Човек може да нареди на телефона, например, „отвори настройки“ и менюто веднага ще изскочи пред него. „Пусни камера“ – и телефонът е готов за снимки.

Бутонът за активиране е на преден план, лесно достъпен, а MAIC е създаден така, че да изолира шума от околната среда (в колата, на бара, и т.н.), за да може да „чуе“ какво се иска от него.

Бутонът за активиране е на преден план, лесно достъпен, а MAIC е създаден така, че да изолира шума от околната среда (в колата, на бара, и т.н.), за да може да „чуе“ какво се иска от него.

В помощ на гласовия асистент са и функциите Talk & Search – за гласово нареждане на търсене, Talk & Watch – за гласово активиране на видео, Talk & Call – за гласово избиране на име от списъка с контакти и обаждане, Talk & SMS – за диктуване на кратко текстово съобщение. Така човек може лесно да използва устройството си без ръце.

Разбира се, в зависимост от интонация, произношение и особености на говора е възможно понякога да не разбере какво му се нарежда; тогава любезно изписва „Съжалявам, не Ви разбрах“.

Елегантен дизайн

Макар да е устройство от бюджетен тип, MLS Range 5.5 не се усеща като евтин телефон. Дизайнът му с нищо не отстъпва на висококласните модели, а металната рамка добавя якост и стилност във външния вид.

5,5-инчовият HD+ дисплей показва ясен образ. Подобен размер поляга приятно в ръката, било то дамска или мъжка.

Камери с екстра софтуер

Предната камера е с резолюция от 3,2 мегапиксела за симпатични селфита, а основната камера е 13-мегапикселова. Двете са придружени от впечатляващ софтуер за управление на снимките. По подразбиране потребителят има контрол върху експонацията, сценичните режими са над 10 (нощ, залез, празненство, портрет, ландшафт, нощен портрет, театър, море, сняг, пейзаж, фойерверки, спорт, пламък на свещ), балансът на бялото има 8 възможни режима, предвиден е и контрол на рязкост, нюанси, наситеност, яркост и контраст.

Веднага след снимка могат да се направят редица корекции на кадъра, като например изрязване и настройване на яркостта и контраста. Тук са включени и серия вариации с различни ефекти, предварително дефинирани, досущ като в Instagram.

Сигурност

Функциите за сигурност на MLS Range 5.5 го правят подходящ избор за разумния потребител, който държи на неприкосновеността си. Потребителят може да избере да скрие показването на известия на заключения екран и да отключва телефона с пръстов отпечатък – благодарение на вградения пръстов четец. Google Play Protect редовно сканира наличните приложения за съмнително поведение.

Щадящ екран

Управлението на дисплея също е в услуга на потребителя. Нивото на яркост може да се настрои за адаптивна промяна: тогава яркостта ще се изменя автоматично в зависимост от околната осветеност. Нощното осветление пък щади съня на потребителя: тази функция е подходяща за използване вечерно време и превключва дисплея към кехлибарен отенък, при който се елиминира излъчването в синия светлинен диапазон – това щади нервната система, за да позволи по-лесно заспиване и по-спокоен сън.

Системни ресурси

Смартфонът идва с интегрирана операционна система Android 8.0 Oreo. За работата на устройството се грижи осемядрен процесор с тактова честота 1,30 GHz, допълнен от 2 GB оперативна памет.

Вграденият капацитет за съхранение на данни е 16 GB. Той може да бъде разширен чрез microSD карта с до 64 гигабайта. Телефонът може да се използва с две SIM карти.

MLS устройствата се предлагат отскоро на пазара у нас от дистрибутора Innovo България. Някои модели вече са налични в търговската мрежа на оператора Теленор. Брандът е гръцки, на компанията MLS Innovation.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „MLS Range 5.5 – „златната среда“ в света на смартфоните”

добавете коментар...

  1. :)

    Някои сигурно вярват, че са защитени 🙂

  2. Anonymous

    Неприкосновеност? С Андроид? Пийте си хапчетата, моля!

Коментар