Huawei успокои потребителите с официално изявление

Huawei ще продължи да доставя актуализации на сигурността и всички услуги по следпродажбено обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти, заявиха от компанията (източник: Huawei)

След като по-рано агенция Ройтерс съобщи, че „Google временно преустановява бизнес отношенията си с Huawei след обявяването на черния списък на Тръмп”, от производителя на смартфони разпространиха официално становище. Ето пълният текст:

„Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android, ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия.

Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. В това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб.

Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят”, декларираха от компанията.

В допълнение, Huawei разпространи и официалните становища по случая от Google и Android:

Google: „В момента изпълняваме заповедта и разглеждаме последиците от нея. За потребителите на нашите услуги, Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства”.

Android: „Относно въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства”.

Коментар