Microsoft Edge за macOS е достъпен за сваляне

Chromium-базираният Edge вече е достъпен и за платформа macOS (източник: Microsoft)

След като миналия месец разпространи предварителна версия на Chromium-базирания браузър Edge за Windows 10 компютри, сега Microsoft пусна приложението за уеб сърфиране и за платформа macOS.

Microsoft Edge за mac OS, както и версията за Windows 10, предлага нови възможности за разглеждане на уеб съдържание. Новият браузър идва с оптимизиран потребителски интерфейс за Mac по отношение на шрифтове, менюта, клавишни комбинации и др.

Очаква се Microsoft да продължи да експериментира с външния вид в бъдещите версии на браузъра. Компанията разработва потребителски интерфейси изключително за macOS, в частност за сензорните панели в топ моделите MacBook Pro – оттам могат да се превключват табове, например.

Предварителните версии на Microsoft Edge за macOS са достъпни в рамките на инсайдерските програми на компанията. Актуалната версия е Canary, но скоро се очаква Microsoft да пусне браузъра и в канала Dev. За инсталиране е необходима операционна система macOS 10.12 или по-висока.

Подобно на Chromium-базирания Edge за Windows 10, версията за macOS поддържа разширения по стандартите Progressive Web Apps. Това позволява пускане на такива приложения наред с обикновените.

Даунлоуд: Microsoft Edge

Коментар