Tor осигурява анонимно сърфиране и от Android

Tor запазва конфиденциалността на потребителите при сърфиране в интернет (източник: The Tor Project)

Браузърът за анонимно сърфиране в интернет Tor вече е наличен и във версия за мобилни устройства под управление на Android. Приложението осигурява по-високо ниво на конфиденциалност, в сравнение с частните виртуални мрежи (VPN) и режима „инкогнито”.

В основата на Tor е браузърът Firefox, което означава, че потребителите получават познат интерфейс. Браузърът за анонимно сърфиране поддържа работа с табове и много от обичайните функции на стандартния Firefox.

Разликата е в това, че Tor не се свързва пряко с уеб сайтовете, а използва няколко междинни сървъра, между които се предават потребителските заявки. Подобен подход позволява да бъдат скрити реалният IP адрес на потребителя и други конфиденциални данни.

Освен това прокси-клиентът Orbot, който по-рано се сваляше и настройваше отделно, сега е вграден в самия браузър. Така на потребителя не се налага всеки път да го пуска отделно, тъй като прокси-клиентът започва да работи автоматично при отваряне на Tor.

Несъмнено Tor Browser е полезен за потребителите, тъй като с негова помощ те могат да заобикалят географските ограничения. Освен това браузърът не позволява на уеб сайтовете да събират данни за поведението на потребителя и така предотвратява показването на досадна реклама.

Към момента няма версия на Tor Browser за iOS платформа, тъй като Apple блокира определени процеси, които възпрепятстват неговата работа. Специалистите препоръчват Onion Browser за анонимно сърфиране в уеб с iPhone и iPad.

Даунлоуд: Tor Browser за Android

Коментари по темата: „Tor осигурява анонимно сърфиране и от Android”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А дали е така, кой, кой ще ми каже… Аз вървя по света и подсвирквам си даже ;)))

  2. Anonymous

    Капан за овце !

Коментар