Компания за споделени услуги е стартъп на годината в региона

„Инвестицията в съвременен офис в сърцето на София е дългосрочен ангажимент”, заяви Санни Котамаки, изпълнителен директор на Cargotec България (фото: Cargotec България)

Cargotec България спечели  наградата „Стартъп на годината” на регионален форум за Югоизточна Европа, който събра компании от технологичния сектор и изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност – SEE Innovation, Technology and Sourcing Summit, организиран от Българската аутсорсинг асоциация (БАА).

Младата фирма стартира с едва 50 служители през август 2017 г., а сега екипът й се състои от 350 професионалисти в България и САЩ. Предстои откриване на още един регионален център в Азия.

Миналата година Cargotec България завоюва технологичния Оскар в същата категория, но тогава надпреварата бе само в рамките на България. Без екипа от отдадени хора успешното развитие на компанията не би било възможно, подчерта Санни Котамаки, изпълнителен директор на Cargotec България.

В момента компанията обслужва 11 страни и планира включване на още 20 през следващата година. Тя доставя вътрешни услуги на световно ниво в сферата на финансите, снабдяването, управлението на човешките ресурси и управлението на информация.

„Инвестицията в съвременен офис в сърцето на София е дългосрочен ангажимент с фокус върху непрекъснатото подобряване на работната среда. Ние планираме бизнесът ни да расте и търсим ориентирани към бъдещето хора, които са готови да развиват уменията си в глобална компания и да играят водеща роля в изграждането на интелигентни бизнес услуги”, допълни Котамаки.

Коментар