SoftServe надгражда знанията на студентите от ТУ-София

„Радваме се, че можем да допринесем за надграждането на знанията на студентите”, сподели Андон Симеонов, Country Manager на SoftServe в България, по повод съвместната инициатива с ТУ-София (фото: SoftServe)

Стратегическо партньорство между ИТ компанията SoftServe и Технически университет – София дава възможност на студентите за допълнителна квалификация. Инициативата се развива успешно от началото на годината, съобщиха от софтуерната компания, която е една от малкото на пазара със собствена ИТ академия.

Центърът за развитие и квалификация към ТУ предоставя зала, в която специалисти от SoftServe могат да водят обученията, и помага с разпространяване на информацията за курсовете сред студентите. Програмата за всеки курс се разработва от технически лица в SoftServe и се одобрява от ТУ-София.

След успешното приключване на първия курс на тема „.Net with Machine Learning” партньорите в инициативата подготвят втори курс – „DevOps Crash Course”, който се очаква да стартира през месец юни.

„Радваме се, че имаме толкова силен партньор, и че ние, от своя страна, можем да допринесем за надграждането на знанията на студентите. Това, което се наблюдава като тенденция, е, че младите хора имат силно желание да се усъвършенстват и да учат допълнителни неща”, коментира Андон Симеонов, Country Manager на SoftServe в България.

Студентите, завършили успешно курсовете, могат да станат част от ИТ академията на SoftServe с доказани успешни програми. Компанията с 26-годишна история на пазара разполага и със собствен университет.

Академията предлага безплатно обучение с продължителност от три месеца. В рамките на четири години в българския клон са се провели 42 курса и са участвали повече от 400 души, уточниха от компанията. Темите на курсовете са разнообразни и обхващат технологии, подходящи за кандидати с основни познания по информатика и информационни технологии.

При успешно завършване на Академията, най-добрите курсисти имат възможност за платен стаж на пълен работен ден в компанията, който е с продължителност 6 месеца. След този период, и при добро представяне, стажантът може да започне работа на постоянен договор на позиция „младши специалист”, разказаха от SoftServe.

Коментар