SoftwareONE: Всичко минава в облака

„Нашата стратегия е да се фокусираме в такива услуги, които помагат на клиентите максимално да ползват клауд решенията”, каза Оана Пиперова, мениджър на SoftwareONE България (фото: TechNews.bg)

Много повече услуги и най-вече облачни ще получат бизнес клиентите в България, в резултат на придобиването на Comparex от SoftwareONE – два от водещите партньора на Microsoft в глобален мащаб.

„Вече сме швейцарска фирма, два пъти по-големи и се надявам да ви предоставяме много повече услуги”, заяви на среща с партньори Оана Пиперова, мениджър на новата компания SoftwareONE България, която поема и разширява дейността на Comparex България.

Тя подчерта важната роля на партньорите, с които компанията заедно ще се развива в преследване на още по-високи цели на пазара за управление на софтуерни и облачни услуги. Най-успешните от тях в няколко категории – Enterprise, SMB, Office 365 и дебютен партньор – получиха награди на срещата в Литературен клуб Перото в НДК снощи.

Интеграцията на новите услуги на SoftwareONE в досегашното портфолио на Comparex ще става постепенно. „Необходимо е време, защото това са два от най-големите партньора на Microsoft в света. Профилите и стратегията им са сходни, така че не се очакват много промени, освен че ще предлагаме два пъти повече услуги и ставаме два пъти по-силни”, каза Пиперова.

Най-успешните партньори на Comparex, вече SoftwareONE, получиха награди на среща в Литературен клуб Перото в НДК (фото: TechNews.bg)

По нейните думи, сега компанията има много повече клиенти на глобално ниво, вкл. в Северна и Южна Америка, както и в Близкия изток, и ще може да ги обслужва във всяка точка на света, където SoftwareONE има офиси. Компанията ще може да разчита на силна регионалната поддръжка с технически ресурси и консултанти, благодарение на организацията от офиси за глобална доставка на услуги, най-близкият от които е в Румъния.

Новите услуги са свързани с поддръжка на клауд решения, обучение на потребителите как оптимално да използват облака, решения за бекъп в облака, Azure сигурност – все услуги, които досега Comparex не предлагаше. „Ще избираме тези услуги, които са най-подходящи за нашия пазар и клиентите”, поясни Оана Пиперова.

Стратегията на компанията е да разработва и добавя услуги, които са свързани с портфолиото на Microsoft и в частност – облачните услуги. „Всичко минава в клауда и Microsoft вече предлага много различни начини за достъп до тези услуги. Нашата стратегия е да се фокусираме в такива услуги, които помагат на клиентите максимално да ползват клауд решенията на Microsoft”, каза мениджърът на SoftwareONE България.

Бъдещето е „облачно”… (фото: TechNews.bg)

Тенденцията за преход към облака променя и фокуса на компанията. „Ние се превърнахме от доставчик на лицензи [за софтуер], както бяхме познати преди, в партньор за управлeние на [софтуерни и облачни] услуги. Предлагаме тези услуги на нашите партньори с цел максимално използване на облака, както и много решения, насочени към бизнеса”, посочи Оана Пиперова, като добави, че към самите ИТ компании вече има много по-големи изисквания от бизнеса.

Целите и плановете за тази година, белязана от процес на ребрандиране и интеграция на нови услуги, остават високи, както е било в дейността на Comparex и досега. „Винаги целите ни са били амбициозни и ще продължават да са такива”, каза в заключение Оана Пиперова.

Коментар