Връщат членството на Huawei в ключови асоциации

Облаците над Huawei изглежда се разсейват (снимка: Huawei)

Тихомълком няколко ключови индустриални асоциации като SD Association, Wi-Fi Alliance, Bluetooth SIG и JEDEC (USB) – възстановиха членството на Huawei, след като преди броени дни, без никакви обяснения, извадиха китайската компания от официалните си списъци с партньори, съобщи Gizchina.

Изглежда облаците над Huawei се разсейват и компанията ще запази достъпа до важни, фундаментални технологии и възможността да ги използва в своите продукти от рода на смартфони и таблети.

Освен това, въпреки разрива с разработчика ARM, който дава лицензите за 32- и 64-битовите мобилни процесори, скоро се очаква Huawei да представи официално новия си чип Kirin. Това ще бъде вероятно моделът Kirin 720, произвеждан по 10-нанометров технологичен процес и пряк наследник на Kirin 710, който се използва в устройствата от среден клас с брандове Huawei и Honor.

Не е изключено Huawei да представи официално и новия флагмански процесор Kirin 985, който от няколко дни е на конвейрите на тайванския производител на чипове TSMC. Тази система на чип (SoC) ще бъде вградена в новите топ смартфони на Huawei, очаквани на пазара през есента.

Коментар