Huawei става много внимателна в контактите с американци

Huawei е направила значителни промени в правилата за комуникация на офисите си в Китай със Съединените щати (снимка: Huawei)

Ръководството на Huawei е наредило на служителите си да прекъснат техническите разговори с лица от САЩ, поради нарасналото напрежение в отношенията на компанията с американското правителство, съобщи Файненшъл Таймс.

Преди две седмици Huawei е отпратила у дома американски граждани, участващи в изследователска и развойна дейност в централата на компанията в Шънджън, след като администрацията на президента Доналд Тръмп включи китайския технологичен гигант с неговите 68 клона в черен списък.

Семинар, провеждан по същото време в Шънджън, е приключил набързо, американските делегати са били помолени да изключат лаптопите си от мрежата и да напуснат помещенията на централата на Huawei.

В следващите няколко дни Huawei е направила значителни промени в правилата за комуникация на офисите си в Китай със Съединените щати, за да гарантира, че те отговарят на изискванията за компания, попаднала в т.нар. „Entity List”.

С поставяне на Huawei в черния списък, на американските доставчици вече се налага да искат одобрение от правителството за продажба на части и компоненти на китайската компания.

Дан Уеншуан, главен архитект на стратегията на Huawei, разкрива в интервю за Файненшъл таймс, че компанията е наложила ограничения на своите служители да общуват с американски граждани.

„Не знаем какво ще се случи. Ние не знаем разграничителните линии на закона и трябва да сме по-бели от бялото”, е казал високопоставеният мениджър.

Коментари по темата: „Huawei става много внимателна в контактите с американци”

добавете коментар...

  1. Lordoff

    По бели от бялото!? Интересна игра на думи. Дали защото е траурен цвят в китайската култура ли, що ли…

Коментар