Acronis ще отвори още 130 работни места у нас

Министър Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас „А” на главния изпълнителен директор и основател на Acronis Сергей Белоусов (снимка: Министерство на икономиката)

Технологичната компания Acronis България получи днес сертификат за инвестиция клас „А”, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), от министъра на икономиката Емил Караниколов.

Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията, възлиза на 1,204 млн. лв. и ще се финансира изцяло със собствени средства, съобщи Министерство на икономиката.

В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат наети 130 местни инженери. Целта на проекта е разширение на дружеството чрез създаване на европейски център за изследователска и развойна дейност за кибернетична защита, AI и Blockchain проекти.

Разширяването на научноизследователския център на Acronis в София е свързано с разработване на нов продукт, наречен Acronis Total Protection (ATP). Решението цели да направи бизнеса на доставчиците на услуги по-мащабен и печеливш, да се справи с вирусните атаки и да намали оперативните им разходи.

Acronis Total Protection (ATP) ще се основава на проактивни защитни технологии, управлявани от изкуствен интелект, и е напълно интегриран с бекъп енджин.

От началото на 2019 г. до момента са издадени сертификати на 14 проекта на обща стойност над 210 млн. лв., които ще разкрият 1637 нови работни места. Те са предимно в секторите производство, ИТ, логистика и др., уточни министър Караниколов.

Коментар