Бизнесът скоро ще трябва да сменя блокчейн платфомите

Пазарът на блокчейн платформи в момента е силно фрагментиран, а системите често се припокриват (илюстрация: CCO Public Domain)

В близко бъдеще корпоративните потребители, използващи блокчейн решения, ще трябва да внедрят подобрени платформи от този тип, за да запазят сигурността и конкурентоспособността си, сочи доклад на анализаторската компания Gartner.

Пазарът на блокчейн платформи в момента е силно фрагментиран. В допълнение, тези системи често се припокриват. Всичко това затруднява избора на крайните потребители, отбелязват анализаторите.

До 2021 г. 90% от днешните корпоративни потребители на блокчейн системи ще се сблъскат с необходимостта да ги заменят през следващата година и половина, прогнозира Gartner.

В противен случай, клиентите на блокчейн технологията са изложени на рискове, свързани с остаряване на платформите и сигурността, както и с намалена конкурентоспособност.

Прогнозите сочат, че до 2025 г., благодарение на използването на блокчейн, обемът на бизнеса ще нарасне със $176 млрд. А през 2030 г. този прираст може да надхвърли 3,1 трилиона долара.

Коментар