Kaspersky Virus Removal Tool – открива и премахва вируси

Kaspersky Virus Removal Tool е полезен инструмент, когато вирусът вече е проникнал в системата

Свързаните към интернет компютри постоянно са изложени на онлайн заплахи и атаки със злонамерен софтуер, поради което използването на защитен пакет или поне на вградените в операционната система инструменти за таза цел е задължително.

Когато инфекцията вече е проникнала в системата, обикновено малуерът не позволява инсталиране или обновяване на антивирусните решения. В този случай може да помогне инструментът Kaspersky Virus Removal Tool, който се инсталира и на заразени компютри, дори в режим Safe Mode, и премахва автоматично различни типове малуер – вируси, троянци, адуер, спайуер и др.

Програмата се инсталира лесно, а процесът на сканиране е много бърз, без да отнема сериозни ресурси на компютъра. Достатъчно е да натиснете бутона Scan и антивирусът на Касперски ще започне да сканира във фонов режим, докато се занимавате с другите си задачи.

Ако резултатът от автоматичното сканиране не ви удовлетворява, можете да използвате режима за напреднали, като пуснете програмата през командния ред – с различни параметри. Програмата извършва задълбочен анализ на компютъра и след това генерира подробен отчет, който може да се изпрати за по-нататъшна обработка към разработчика на програмата.

Освен това можете да изберете целеви тип данни за сканиране, като по този начин ще ограничите областта за анализ и респ. ще намалите времето за сканиране – разбира се, ако се съмнявате, че конкретна област е инфектирана.

Можете да зададете кои области да се сканират за по-бърза проверка

В допълнение, за напредналите потребители е налична и възможност за повишаване на нивото на сигурност до „High”, което задълбочава проверката и удължава времето за сканиране. Не на последно място, Kaspersky Virus Removal Tool позволява избор на действие, когато открие наличие на зараза.

Инструментът на Касперски помага, когато системата е вече инфектирана, но за да държите компютъра си чист, е препоръчително да ползвате пълноценен антивирус със защита в реално време – било то от същия разработчик, или от друга компания за сигурност. Програмата е достъпна за сваляне и ползване безплатно.

Даунлоуд: Kaspersky Virus Removal Tool

Коментар