DataArt привлече немски инвеститор

Немски инвестиции ще подпомогнат бизнеса на технологичната компания DataArt (снимка: CCO Public Domain)

Немската финансова институция за насърчаване на развитието DEG става инвеститор в DataArt – глобална технологична компания за софтуерни решения, която има развоен център и в България. Това е вторият голям инвеститор в DataArt, след като през ноември 2018 г. Da Vinci Capital насочи финансиране към компанията.

DEG е част от германска държавна банка KfW, която разполага с около 80 представителства по целия свят. KfW извършва операции по финансиране, както на вътрешния си пазар в Германия, така и в международен план, включително и в нововъзникващи пазари.

Инвестицията на DEG ще подкрепи инженерния капацитет на DataArt в развиващите се пазари, в частност технологичните центрове на компанията. Освен това DEG възнамерява да подпомогне растежа на DataArt в нововъзникващи пазари чрез насоки по отношение на прилагането на най-добрите практики в областта на околната среда, социалната политика и корпоративното управление.

DataArt разполага с над 2 800 специалисти, разпределени в 22 офиса в Европа, Южна Америка и САЩ. Развойният й център у нас работи от 2016 г. През 2018 г. DataArt отбеляза годишни приходи от 140 милиона долара, отчитайки среден годишен ръст от над 25%.

След сделката с DEG дейностите в DataArt остават без промяна и под контрола и ръководството на досегашния мениджърски екип, уточниха от технологичната компания.

Коментари по темата: „DataArt привлече немски инвеститор”

добавете коментар...

  1. D

    Недей да сравняваш немските държавни компании с българските.

  2. ха

    Немците се оказват много умни, защото си имат и държавни банки. Не са като българските тъпанари, които приватизираха всичко…

Коментар