Мобилният Skype добави споделяне на екрани

Мобилната версия на Skype се сдоби с опция за споделяне на екрани (източник: Skype блог)

Функционалност, позната от десктоп версията на приложението за общуване през интернет Skype, вече е налична и за потребителите на мобилни устройства под управление на Android и iOS.

Става въпрос за съвместно използване на екрани, съобщи блогът на разработчика. В определени ситуации подобна функционалност може да се окаже доста полезна за потребителите.

Направени са подобрения в дизайна на менюто, които правят видео-позвъняванията по-прости и помагат на потребителите да се ориентират вътре в приложението. Така например, само с две докосвания по време на разговор управлението на екрана може да се предаде на събеседника.

Потребителят може лесно да си върне контрола обратно, като докосне еднократно екрана. Промените в менюто позволяват опростен достъп до всички полезни функции, вкл. съвместното използване на екрана, инструментите за запис на позвънявания, субтитрите и др.

Новите функционалности са налични в последните версии на мобилното приложение Skype за платформи Android и iOS, започвайки от версия 12.

Коментар