Бизнесът губи милиони от лошо управление на данните

До 2025 г. общият обем на данните ще превиши 175 зетабайта (илюстрация: CCO Public Domain)

Близо три четвърти (73%) от бизнес организациите не могат да осигурят на клиентите си безпроблемен достъп до данните и услугите, в резултат на което една една компания губи средно по около 20 млн. долара на година, твърди проучване на Veeam Software сред корпоративните потребители.

Докладът отбелязва разрушителния ефект на проблема с достъпа до данните, който води до намаляване на приходите и производителността на компаниите, както и до загуба на доверие на клиентите.

Същевременно, организациите полагат сериозни усилия да решат проблема с данните. Почти три четвърти от тях (72%) се насочват към внедрявате на решения за управление на данните в облака, като често използват възможностите на хибридния облак, за да подобрят ефективността и да направят бизнеса си по-успешен.

Veeam прогнозира, че до 2025 г. общият обем на данните ще превиши 175 зетабайта. За разлика от 2018 г., когато 60% от тези данни бяха генерирани от потребителите, към 2025 г. две трети от данните ще се паднат на компаниите, които са длъжни да ги управляват и защитават независимо от това, къде се намират.

Почти половината от анкетираните гледат на защитата на данните като на необходимо условие за ефективно използване на инвестициите. Само 37% от компаниите обаче вярват в съществуващите решения за резервно копиране и защита на данните, а това затруднява внедряването на нови технологии, които могат да дадат предимства на бизнеса.

Коментари по темата: „Бизнесът губи милиони от лошо управление на данните”

добавете коментар...

  1. ха

    Когато един бизнес печели по-малко, то друг бизнес печели за негова сметка. Така, че въпросните милиони не се губят, а само се пренасочват.

Коментар