Xiaomi Mi 9/9T – флагман на конкурентна цена

Xiaomi Mi 9 несъмнено се нарежда сред най-атрактивните флагмани на пазара

След като по-рано пусна на глобалния пазар флагмана Mi 9, който определено впечатли феновете на мобилните технологии, Xiaomi добавя и модификация на модела под името Mi 9T. Двете устройства се предлагат в момента на силно конкурентни цени в онлайн магазина Geekbuying, с опции за отстъпки и безплатна доставка.

Да припомним характеристиките на Xiaomi Mi 9 – модел под управление на операционна система Android v9.0 (Pie) и фирмена надстройка MIUI 10, който несъмнено се нарежда сред флагманите на пазара и успешно конкурира топ устройства на водещите брандове, в чиято компания се намира и самата Xiaomi.

Xiaomi Mi 9 впечатлява с 6,39-инчовия екран и тройната задна камера

Това е смартфон с голям 6,39-инчов AMOLED дисплей с FHD+ резолюция 2340х1080 (плътност 403 ppi), изпълнен по т.нар. пълноекранен дизайн (съотношение екран-тяло 90,7%), с извито от всички страни стъклено тяло и характерния прорез за камерата в горната част на екрана. Покрит е със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 6, е сензорът за пръстов отпечатък е интегриран в дисплея. Моделът хваща окото и пасва удобно в ръката.

Xiaomi Mi 9 разчита на високопроизводителна SoC Qualcomm Snapdragon 855 с осем изчислителни ядра на тактова честота 2,84GHz и графичен процесор GPU Adreno 640, допълнен от 6GB оперативна памет (RAM) и 128GB постоянна памет (ROM), без възможност за разширение с microSD карти, което обаче едва ли е необходимо.

Xiaomi Mi 9 е изключително стилен, със завладяващ океанско син цвят

Водещ акцент в представянето на Mi 9 е тройната основна камера: 48.0MP главен модул +12.0MP телефото + 16.0MP супер-широкоъгълен, като комбинацията от тях осигурява 10x хибриден зум, с компенсация на експозицията и ISO контрол. В допълнение, предната основна камера с резолюция 20MP осигурява желаното качество за селфи с интелигентните си алгоритми за разкрасяване.

Xiaomi Mi 9 поддържа всички актуални технологии за комуникация. Устройството се доставя отключено за работа в мрежи 4G, 3G и 2G, има вградени безжични модули Wi-Fi, Bluetooth и NFC, както и GPS приемник. Разполага с два слота за сим карти и Type-C порт за зареждане, като поддържа и бързо зареждане на батерията с капацитет 3300 мАч за 2-3 дена автономна работа.

Сензорът за пръстов отпечатък е интегриран в дисплея на Xiaomi Mi 9

Моделът има размери 157,5×74,67×7,61 мм, т.е. това е доста тънко устройство, и тежи около 173 грама. В комплекта са включени самият смартфон в цвят океанско син, захранващ адаптер, кабел Type-C, игла за механизма на сим картите, калъф и документация.

Можете да купите флагмана на „флаш” цена тук: Xiaomi Mi 9 Global Version 6GB+128GBза $439,99 с безплатна доставка до България.

В дисплея на Xiaomi Mi 9T отсъства характерния за Mi 9 прорез в горната част

Модификацията на модела 9T идва с някои дребни разлики и близка цена. Така например, чипсетът е Snapdragon 730 вместо  855 – също осемядрен, на тактова честота 2,2GHz и с графичен блок GPU Adreno 618. Освен това 9T се отличава с изскачаща селфи камера, благодарение на което екранът няма прорез в горния край. Xiaomi твърди, че камерата изскача за 0,8 сек.

Предната камера на Xiaomi Mi 9T изскача за 0,8 секунди

Можете да купите този модел в черен цвят тук: Xiaomi Mi 9T Global Version 6GB+128GBна цена от $418,99 с купон за отстъпка 3YGS2FI9 и безплатна доставка до България. Вариантът Xiaomi Mi 9T Global Version 6GB+64GB се предлага за $399,99 с купон за отстъпка 3YGRSOY9 и безплатна доставка.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi 9/9T – флагман на конкурентна цена”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Защо казахте много по малко за mi 9t

  2. Anonymous

    Чули-недочули.За MI 9T PRO нищо ли не чухте

Коментар