Анализаторите са оптимисти за бъдещето на Apple

Основният проблем за бизнеса на Apple е влошаването на търговските отношения между САЩ и Китай (снимка: Apple)

Въпреки напрежението в търговията между САЩ и Китай, анализаторите от Evercore ISI са оптимистично настроени за представянето на Apple и определят рейтинг на компанията „Outperform” (расте по-бързо от пазара).

„Виждаме няколко катализатора, които трябва да позволят акциите да надвишат сегашните нива”, казва Амит Дарианани. „Акциите на Apple вероятно ще продължат да изпреварват пазара, поради силния свободен паричен поток, способността за разпределение на голям капитал и нарастващата база от потребители на iOS устройства”.

Според експертите, котировките на Apple ще се повишат до 205 долара. На предварителния търг в петък, 7 юни, акциите на компанията се търгуваха за около 185 долара. През последния месец ценните книжа на американската корпорация паднаха с повече от 12%, отбелязва CNBC.

Основният проблем за бизнеса на Apple е влошаването на търговските отношения между САЩ и Китай и последващото налагане на 25-процентни мита върху електрониката и другите продукти, внесени от Китай в САЩ.

В каква степен тази ситуация ще засегне Apple ще зависи от окончателния размер на митата и ръста в цените на продуктите. В най-лошия случай печалбата на акция на Apple през 2019 г. може да падне с 21%, прогнозира Evercore ISI.

Коментари по темата: „Анализаторите са оптимисти за бъдещето на Apple”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Разбира се, че ще подходи с оптимизъм, някой очаквал ли е нещо друго?! Както нееднократно съм писал, всички интелигентни хора използват iPhone и продуктите на Apple. Това е марката на проспериращия човек, символът на свобода, на могъщество.

    Samsung, Huawei, Xiomi са за простолюдието, за нискоквалифицираните хора, които не могат да си позволят да си купуват висококачествени стоки.

Коментар