Близо милион южнокорейци вече ползват 5G

Използването на 5G технологията осигурява много висока скорост на интернет връзката с минимални закъснения (снимка: CCO Public Domain)

Южна Корея е една от първите страни, на чиято територия започна комерсиалното използване на мобилни мрежи от пето поколение (5G). Агресивната стратегия за промотиране на новите услуги дава резултат.

Търговското предлагане на 5G мрежи в Южна Корея започна през април 2019 г. Тази седмица броят на потребителите на 5G в страната ще надхвърли 1 милион, съобщи Gizchina.

Статистиката показва, че в средата на миналата седмица около 800 хиляди души в Южна Корея са ползвали 5G услуги. За няколко дни броят им нарасна до 900 000, като се очаква още тази седмица 5G потребителската база в страната да превиши 1 милион абонати.

Използването на 5G технологията осигурява много висока скорост на интернет връзката с минимални закъснения. Освен това става възможно свързването на много по-голям брой устройства без претоварване на мрежата.

Все още има проблеми с покритието на мрежата, както и със скоростта на връзките, но в бъдеще те ще бъдат решени, тъй като местните телекомуникационни оператори продължават да увеличават броя на използваните базови станции.

Цената на минималната 5G тарифа в Южна Корея е 55 000 вона на месец, което е приблизително 48 долара. Първоначално южнокорейските телекоми не са планирали минимални тарифи за 5G услуги, но правителството настоява, че това трябва да се направи.

За да получат разрешение за предоставяне на 5G услуги, трите най-големи телекомуникационни оператора в Южна Корея се споразумяха да фиксират минимална цена на пакета от 5G услуги на 55 000 вона месечно.

Коментар