SSD-тата ще превишават 60% в компютрите тази година

Над половината от новите компютри тази година ще се доставят с SSD устройства (снимка: TechNews.bg)

Търсенето на полупроводникови дискове (SSD) продължава да расте. Проникването на този тип сторидж устройства в компютрите ще превиши 60% през настоящата година, прогнозира тайванското издание DigiTimes.

Доставчици на SSD съобщават за увеличено търсене на техните устройства от производителите на компютри, за което способства намаляването на цените на флаш паметите NAND.

Към момента цената на PCIe SSD с капацитет 512GB е паднала до $47 за производителите на компютри. Устройствата SATA SSD със същия обем пък се доставят на производителите за $45.

Обикновените потребители в Китай могат да си купят NVMe M.2 SSD с капацитет 512GB за около $58. Цената на подобни устройства с капацитет 1TB е паднала до $120.

SSD продължават да изтласкват от пазара традиционните твърди дискове. Над половината нови компютри тази година ще се доставят с SSD, според пазарните наблюдатели.

Може да се очаква, че цената на SSD дисковете ще продължи да пада и занапред. А това ще способства по-нататъшното проникване на тези устройства в компютрите и увеличаване на дела им спрямо HDD-тата.

Коментари по темата: „SSD-тата ще превишават 60% в компютрите тази година”

добавете коментар...

  1. Мхм

    То при мен от 4 компа и на 4-те имам ссд, като на единия от двата лаптопа е nvme, но това не значи, че не искам и ссд, и хдд да поевтинеят, че трупам огромни количества данни, свързани с работата ми и архивирам на хдд, като всичко се дублира :))

  2. малиии

    При мен и сега е 75% ( от 4 PC-та, 3 са със SSD) 🙂

  3. Мхм

    Да поевтиянват още, че да повлечат и HDD-тата, та да ги използваме само за архиви тия бавни тулупи.

Коментар