Тръмп обсъди „горещи” теми с шефа на Apple

Тим Кук е чест посетител в Белия дом и получава ласкави оценки от президента Тръмп (снимка: Apple)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук в четвъртък, за да обсъди търговията и други „горещи” въпроси, пред които е изправена технологичната компания на фона на очакваното покачване на митата за внос от Китай, съобщи Ройтерс.

За срещата на Тръмп с Кук съобщи дъщерята и съветник на американския президент Иванка Тръмп, която участва в среща в Белия дом с мениджъри по темата за развитие на уменията.

Кук е чест посетител в Белия дом и работи с Иванка Тръмп по нейните инициативи в сферата на образованието и уменията. Президентът често споменава Тим Кук като бизнес лидер, който връща работни места и инвестиции обратно в Съединените щати.

В четвъртък Тръмп разговаря с Кук за „търговията, инвестициите в САЩ, имиграцията и неприкосновеността на личния живот”, каза говорителят на Белия дом Джуд Диър, цитиран от Ройтерс. От Apple няма официален коментар.

Срещата се проведе в момент, когато Тръмп преценява дали да продължи с увеличенията на митата за внос в търговската война с Китай. Той казва, че ще вземе решение след срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония, в края на юни, където се надява да разговаря с китайския президент Си Дзинпин.

Тръмп използва митата, за да накара Си да промени множество китайски търговски практики. До този момент производителите на потребителска електроника като телефони и таблети избягват тежестта на митата, но вероятно ще бъдат засегнати на следващ етап.

Американските власти също се готвят да проучат пазарната мощ на големите технологични компании, според източници на Ройтерс. Кук защити компанията си, заявявайки, че Apple има умерен дял от пазара и не е твърде голяма.

Коментари по темата: „Тръмп обсъди „горещи” теми с шефа на Apple”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ИBaнкa Tpъмп ще решава дали ще има мита върху лукс китайски дамски чанти на луи витон.

Коментар