Поликомп на 20: Простички, но важни правила носят успеха

„Пътят не е само това, което сме изминали. Чисто метафорично, той е непрекъснато движение, промяна и усъвършенстване”, казват от Поликомп (снимка: Поликомп)

През 1999 година историята на една българска компания започва досущ като историята на световните ИТ гиганти. Четирима приятели, с идеи и ентусиазъм, в офис под наем полагат основите на Поликомп – компания, превърнала се впоследствие в ключов фактор на българския ИТ пазар.

Стотици партньори, медии и приятели на водещия ИТ дистрибутор уважиха снощи 20-годишния юбилей на Поликомп в Националния исторически музей в София. „Питах се 20 години много ли са или малко? Някои от тях минаваха толкова бързо, че не ги усещахме. Други се точеха все едно бяха петилетки. Но на фона на пожеланията за още 5 по 20, ми се струват малко”, сподели развълнувана Надежда Генова, главен оперативен директор на компанията.

„Питах се 20 години много ли са или малко? На фона на пожеланията за още 5 по 20, ми се струват малко”, сподели развълнувана Надежда Генова, главен оперативен директор на Поликомп (снимка: TechNews.bg)

Поликомп започва дейността си в далечната 1999 г. в едни трудни за България и бизнеса времена. Стартира като изцяло българска частна компания за доставка на висококачествена компютърна техника и софтуер.

През годините екипът се разраства и партньорствата се увеличават. Днес Поликомп има изградени надеждни партньорски отношения с над 45 световни производители на хардуерни и софтуерни продукти. През 2018 г. тя е отличена като най-голямата ИТ компания в България.

През 2018 г. Поликомп бе отличена като най-голямата ИТ компания в България (снимка: TechNews.bg)

„За тези години научихме много неща, много уроци. Може би понякога грешахме, понякога ни прощавахте. Стараехме се да се поправяме, да даваме всичко от себе си за вас, защото обичаме работата си. Затова си пожелавам да бъдем здрави и да продължаваме да вършим тази работа със същата обич”, каза още Надежда Генова.

От компанията подчертаха не само прекрасните бизнес отношения, изградени през годините, но и приятелството, трайното партньорство извън официалния етикет – „нещо толкова дефицитно в този светкавично променящ се и сякаш отчужден технологичен свят”.

„Пожелавам си да бъдем здрави и да продължаваме да вършим работата си със същата обич”, казва Надежда Генова (снимка: Поликомп)

„Пътят не е само това, което сме изминали. Чисто метафорично, той е непрекъснато движение, промяна и усъвършенстване. Затова пътят на Поликомп не свършва с отбелязване на 20-годишнината на компанията”, подчертаха от ръководството.

„Радваме се на постигнатото, но вярваме, че от особена важност за просперитета на Поликомп са непрекъснатият стремеж за развитие, новаторството, активната позиция и не на последно място дългосрочните партньорски отношения и лоялността на всеки един член от екипа”, допълниха от компанията.

Наред с бизнес отношенията, ценни за Поликомп са приятелството и трайното партньорство извън официалния етикет (снимка: Поликомп)

„През цялото си съществуване Поликомп се е стремил да спазва някои основни правила, които са простички, но много важни. Първо, да дистрибутира качествени, иновативни продукти. Второ, да подкрепя партньорите си във всички техни начинания. И трето, да си изпълнява всички ангажименти и да си държи на думата”, обобщи философията на компанията Иван Божинов, един от основателите и управител на Поликомп.

Коментар