ImageRanger – намира лесно желаните изображения

ImageRanger има опростен интерфейс и развити възможности за търсене на изображения (снимка: ImageRanger.com)

Натрупването на огромни колекции от изображения е нещо обичайно за съвременния „дигитален” човек, който постоянно снима със своя смартфон или цифрова камера. Намирането на конкретна снимка може да се окаже сериозно предизвикателство.

Програмата ImageRanger решава този проблем. С едно търсене тя преглежда всички налични данни, вкл. разпознава лица и GPS координати, благодарение на усъвършенстваните си алгоритми.

Мнозина потребители вероятно ще харесат това, че програмата не е облачно-базирана – тя се инсталира на компютъра и работи локално. Има опростен интерфейс, като показва големи тъмбнейли за преглед на търсените изображения.

Панелът отстрани пък позволява лесен достъп до местата за търсене, задаване на параметри на проекта, добавяне на рейтинг, управление на ключови думи и преглеждане на информация за файловете.

ImageRanger поддържа впечатляващо разнообразие от формати и разчита на мощен енджин за търсене, който показва резултатите от търсенето в избрани дискове и папки само в рамките на секунди. Предвидени са филтри по ключова дума, уголемяване и намаляване на изображението, „къстъмизиран” избор на картинки.

Можете да задавате най-разнообразни филтри – по време на заснемане, име на файла, размер, съдържание на лице, геотагове, ориентация, резолюция, контраст, яркост, метаданни или рейтинг. От друга страна, могат да се изключват филтри, за да се редуцират резултатите от търсенето.

В допълнение, програмата поддържа възможност за създаване на папки и колекции за съхранение на любимите картинки в тях. Като цяло, ImageRanger е полезен инструмент за откриване на изображения, който разпознава всички типове данни в картинките и дава структуриран резултат само за няколко секунди.

Даунлоуд: ImageRanger (пробна версия)

Коментар