Правителството на Унгария ще се ангажира пряко с 5G

5G мрежите вече са в плановете на повечето телекоми по света, но и правителствата ще имат важна роля (снимка: CCO Public Domain)

Унгарското правителство ще трябва да играе някаква роля в изграждането на 5G мрежата в сътрудничество с доставчиците на услуги, заяви министърът на иновациите и технологиите Ласло Палкович, цитиран от Ройтерс.

Ангажиментът на правителството е необходим, за да се ускори изграждането на инфраструктурата за новите мрежи от пето поколение, става ясно от думите на министър Палкович.

„Държавата трябва да играе някаква роля в изграждането на 5G мрежова инфраструктура, в противен случай то може да се забави”, подчерта министърът на конференция във вторник.

Ласло Палкович смята, че ако правителството координира действията си с доставчиците на услуги, изграждането на инфраструктурата за мрежи от пето поколение ще бъде по-бързо.

5G вече е в плановете на повечето телекоми по света. Водещите оператори у нас също се подготвят за внедряване на мрежите от пето поколение, като очакват от държавата в най-скоро време да организира процедура за разпределяне на спектъра.

Коментари по темата: „Правителството на Унгария ще се ангажира пряко с 5G”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    държавата в най-скоро време да организира процедура за разпределяне на спектъра.

    Някой писнаха вече 5G
    тея чакат подкупи преди бъдещ търг.

Коментар