Огнян Траянов е преизбран за председател на УС на БАИТ

„Ще реагираме добронамерено, но твърдо и остро на всяко посегателство на интересите на ИКТ фирмите и нашите служители, които са ядрото на формиращата се средна класа на обществото”, заяви Огнян Траянов (източник: БАИТ)

Редовното отчетно-изборно събрание на БАИТ преизбра Огнян Траянов за председател на УС на Асоциацията след успешно реализиран двегодишен мандат, съобщиха от влиятелната браншова организация.

По време на първия мандат на Траянов броят на пълноправните членове на Асоциацията се увеличи с 20%, благодарение на активността на БАИТ по приоритетни теми за сектора и усилията й да развива връзките с други браншови и работодателски организации.

„Имаме резултатен диалог с Министерство на образованието и науката, предложенията ни се чуват и приемат – стартирани са национални програми за сближаване на ИТ бизнеса и средното образование”, подчерта Огнян Траянов.

Новият управителен съвет на БАИТ се състои от 9 души:

  1. Огнян Траянов, ТехноЛогика ЕАД – Председател на УС;
  2. Николай Аврамов, Парафлоу Комуникейшънс ООД;
  3. Димитър Димитров, Д. Димитров ЕООД;
  4. Светозар Илиев, Алтерко Роботикс ЕООД;
  5. Николай Ангов, Инолед ООД;
  6. Наталия Футекова, И Ар Пи България ООД;
  7. Теофил Шиков, Аут2Баунд ЕООД;
  8. Калин Димчев, Майкрософт България ЕООД
  9. Весела Калъчева, Изпълнителен директор, БАИТ

Общото събрание на БАИТ избра и Контролен съвет с мандат 2017-2019 г., като за председател отново бе избран Теодор Захов. Ето и пълният състав на Контролния съвет:

  1. Теодор Захов, Биотим софтуер ООД – Председател;
  2. Милчо Боров, Кантек ЕООД;
  3. Николай Илиев, Некст Лаб ЕООД;
  4. Веселин Тодоров, Сиела Норма АД;
  5. Ирина Радоева, Апис Христович ЕООД;
  6. Петър Стефанов, Фрекълз ЕООД;
  7. Петър Иванов, Солитрон България ООД.

Сред основните приоритети на Асоциацията по време на втория си мандат Огнян Траянов очерта „принос за образование с практическа насоченост, както за изграждане на ИТ специалисти, така и за ИТ култура, доколкото тя е неотменна част от процеса на професионалната реализация на младите, независимо в коя сфера ще работят”.

Освен това БАИТ ще продължи да работи с браншовите организации, за да навлизат все повече ИТ, които да помагат за повишаване на конкурентоспособността на фирмите от тези браншове. Нов приоритет ще бъде обединяването на усилията на членовете за излизане на външни пазари.

„Конкуренцията е полезна и тя стимулира развитието, особено етичната, но когато говорим за образование, затвърждаване  на положителния имидж на българската ИТ индустрия и излизане на външни пазари, всички сме партньори. Ще реагираме добронамерено, но твърдо и остро на всяко посегателство на интересите на ИКТ фирмите и нашите служители, които са ядрото на формиращата се средна класа на обществото”, коментира Огнян Траянов.

Българската асоциация по информационни технологии беше създадена през 1995 г., като в нея сега членуват пряко 100 компании, за които работят над 16200 ИКТ специалисти и заедно генерират 4 млрд. лв. годишен оборот. БАИТ е член на европейската ИТ асоциация Digital Europe.

Коментар