Panasonic GX810E – 4K телевизор за кино изживяване у дома

Притежателите на Panasonic GX810E могат да се наслаждават на HDR съдържание с най-високо качество

Няколко нови серии OLED и LCD телевизори в портфолиото на Panasonic потвърждават ангажимента на японската компания да направи функционалностите от висок клас достъпни за широк кръг потребители. Базирани на процесор HCX, LCD моделите за 2019 година поддържат HDR във всичките му разновидности, както и технологии Dolby Vision и Dolby Atmos – а това обещава завладяващо кино изживяване у дома.

Серията GX810, в частност, включва LCD телевизори с диагонал на екрана 40, 50, 58 и 65 инча. Всички те разчитат на процесор HCX (Hollywood Cinema Experience), който е върхово постижение на Panasonic в обработката на 4К изображения и същевременно е настроен от холивудски специалисти по цветовете. В процесора HCX е вложено ноу-хау на Panasonic за цвят, ниво на черното и яркост, придобито от плазмените телевизори и професионалната техника за радио и телевизионно излъчване на компанията.

Panasonic GX81oE поддържа всички технологии за висок динамичен диапазон (HDR) – както конвенционалните HDR и Hybrid Log-Gamma, така и двата стандарта за динамични метаданни: HDR10+ и Dolby Vision. Така потребителите ще могат да гледат всяко налично HDR съдържание при най-високото възможно качество – с всички детайли на 4К резолюцията и с точно възпроизвеждане сцена по сцена.

Panasonic GX810E впечатлява със стилния си дизайн и характеристики от висок клас

Разбира се, за да се твърди, че един телевизор е кинематографичен, не е достатъчна само картината. Звукът също е от първостепенно значение за пълноценното изживяване. Ето защо, към микса от процесор HCX и поддръжка на всички HDR формати, Panasonic е добавила звуковия формат Dolby Atmos, който заедно с иновативните вградени говорители, насочени нагоре, осигурява обгръщащ съраунд звук. Усещането е за мощен, динамичен звук, който се носи в 3D пространството и „извира” от всички посоки, вкл. от тавана.

В допълнение, Panasonic GX810E може са се свърже лесно с външен високоговорител чрез безжична Bluetooth технология – опция, която е особено полезна при слушане на музика със силен звук и високо качество, без необходимост от сложни настройки. От друга страна, Bluetooth аудио функцията позволява възпроизвеждане на музика от смартфона или таблета през вградените колонки на телевизора – например, в стаи, които не са оборудвани с аудиосистема.

Panasonic GX810E се вписва идеално в интериора на съвременния дом

LCD телевизорите от серията GX810 могат с лекота да възпроизвеждат сложни сцени с различни нива на яркост и контраст – често срещани при спортните предавания на живо и екшън филмите. При разработката на панелите Panasonic си сътрудничи с опитен холивудски специалист – колористът Стефан Соненфелд, доказал силата и значението на цветовете при разказване на истории и в емоционалната комуникация. Соненфелд е приложил уменията си при създаване на филмови шедьоври от последното десетилетие, като „Роди се звезда”, „Жената-чудо”, „Човек от стомана” и др.

В серията 4К LCD телевизори GX810 са внедрени и редица смарт функции. Новото начално меню My Home Screen 4.0 е с изцяло преработен дизайн, който издига смарт телевизията на следващо ниво. Зрителят може да настрои потребителския интерфейс според личните си предпочитания с много повече свобода и гъвкавост.

Panasonic GX810E разполага с разнообразни интерфейси и смарт функции

Достъпът до видео съдържание по заявка (VOD) сега е много по-лесен, благодарение на прекия път към телевизионни излъчвания на живо, свързани устройства и приложения като Netflix, Amazon и YouTube. Към всички тези функционалности потребителите могат да добавят на началния екран и най-често гледаните телевизионни програми.

Не на последно място, GX810 позволява да бъде управляван без дистанционно в ръката, като вместо това могат да се използват гласови команди – телевизорите от серията поддържат взаимодействие с виртуалните помощници Amazon Alexa и Google Assistant. Така например, с гласа си потребителят може да включи или изключи телевизора, да регулира силата на звука и да превключва канали, докато приготвя вечеря или е зает с нещо друго.

Серията телевизори Panasonic GX810 включва LCD модели с размери 40, 50, 58 и 65 инча

Телевизорите от новата серия Panasonic GX810 са налични за закупуване в търговската мрежа у нас. 50-инчовият Panasonic TX-50GX810E 4K Ultra HD LED, например, се предлага в Технополис на цена от 1599 лв. с ДДС, безплатна доставка и гаранция 2 години. Моделът поддържа резолюция 3840×2160 пиксела, има честота на опресняване 1800 Hz, цифров тунер DVB-T/T2/DVB-C/DVB-S, три порта HDMI, USB интерфейс и безжичен модул Wi-Fi, наред с вече изброените топ характеристики на серията.

Коментар